berita

Ibu Adalah Sumber Inspirasi & 6 Lagi Rahsia Si Gadis Manis Berusia 23 Tahun Ini Jadi Super Famous. Siapakah Dia?

March 3rd, 2017 | by Shafika
Sponsored Post
20120327_103335

Industri seni tanah air pada zaman ini banyak produce artis-artis yang berbakat. Bukan itu sahaja, malah mereka sebenarnya mempunyai agenda yang berbeza dalam kehidupan seharian mereka.

Berbeza dengan Si gadis menawan yang merupakan anak jati Selangor ini, mula melakar nama dan aktif dalam bidang nyanyian sejak berusia 16 tahun. Pernah dilema dalam kerjayanya, namun kini membongkarkan rahsia kejayaannya..

1) Ibu bapa & keluarga sentiasa yang pertama..

20120327_104302

Ibu bapa dan keluarga kita merupakan insan yang selalu ada thru ups and downs dalam hidup kita. Senang cerita kalau ada masalah, keluargalah tempat wajib dia luahkan segalanya. Bagi Daiyan Trisha, ibunya merupakan BFF dan tulang belakangnya dalam kariernya.

Daiyan Trisha : Daiyan always letak ibu bapa sebagai tempat pertama untuk nasihat dan tempat mengadu sebab mereka lebih faham Daiyan dengan kerjaya yang dipilih oleh Daiyan.

giphy (7)

Ini pula pesanan yang selalu ibu Daiyan ingatkan..

Ibu Daiyan : Aunty selalu cakap kat Daiyan kalau boleh benda yang you dapat kalau boleh you pulang balik pada siapa yang patut dapat. Supaya rezeki tu dipanjangkan dan mendapat banyak ganjaran dan pahala, Insyaallah. Kami sekeluarga juga suka melakukan aktiviti-aktiviti kebajikan bersama bantu golongan yang memerlukan.

2) Bijak mengurus waktu yang ada..

20120327_111228

Hidup sebagai seorang pelajar dan artis boleh dikatakan payah sebab memang confirm busy giler. Tapi itu bukan alasan, Daiyan so far mampu membahagikan masa sebagai pelajar seperti ke kelas dan buat assignment serta terlibat bidang seni nyanyian..

Daiyan Trisha : As for me, Daiyan lebih mengutamakan perkara yang penting untuk dilakukan terlebih dahulu sebelum yang lain. So, macam sekarang ni Daiyan nak focus on my studies lepas habis baru focus dalam bidang nyanyian. Tapi bagi Daiyan tengok juga masa tertentu kalau tiada kelas maybe Daiyan akan ambil juga any job offer yang tidak menganggu masa belajar Daiyan.

Tapi, lain orang lain priority dalam hidup. Macam gadis berusia 23 tahun ni, beliau rasa kalau kita ada priority kita perlu ikut priority tu so that kita boleh on track apa yang kita buat dalam hidup.

3) Berani ambil risiko yang mendatang..

giphy (2)

Dalam industri seni, kontroversi dan gosip tu memanglah kena tahan. Tapi, bagi gadis happy go lucky ini sudah pandai untuk handle risiko yang datang dalam hidupnya seperti personal problem dan crisis yang perlu dihadapinya

Malah ibu Daiyan juga berperanan sebagai penasihat yang akan beritahu kebaikan dan risiko setiap perkara yang Daiyan buat. Tapi, kebebasan untuk membuat final decision tetap terletak pada dirinya sendiri.

4) Always be presentable to others..

Jadual yang padat bukan halangan bagi Daiyan Trisha untuk terus lebih maju ke depan mencapai cita-cita. Ibu yang bagaikan Personal Assistant yang tak jemu bagi tips dan nasihat untuk maintain dalam bidang nyanyian.

Inline image 1
Ibu Daiyan : Usually, Daiyan akan dapat dua offer serentak dalam satu masa, so I let her decide mana lebih flexible dan boleh berikan kepuasan pada dirinya. Selain itu, karier dalam bidang seni memang tak lari dari kontroversi so nak tak nak memang perlu ada kesabaran yang tinggi berhadapan pelbagai kritikan.

giphy (9)

Kecantikan yang “Fair & Lovely” selalu diimpikan oleh setiap gadis. Dengan memilih gaya hidup yang sihat serta menggunakan produk kecantikan yang terbaik, Daiyan kini lebih yakin untuk tampil dalam industri. Bukan tu je, sebagai ‘public figure’ kelihatan presentable is a must tau baginya.

5) Berkarya menerusi pengalaman hidup!

giphy (6)

Bila cakap pasal berkarya mesti kita ingat orang talented je boleh buat kan? Tak lah.. Bakat boleh diasah tau! Seperti Daiyan, beliau gemar untuk menceritakan kisah hidupnya melalui penulisan lirik dan nyanyian. Bukan tu sahaja, walaupun dah lebih 3 tahun dalam industri, banyak baginya yang perlu dipelajari untuk lebih versatile.

giphy

Daiyan Trisha : Daiyan gemar menulis lirik dan convert kepada nyanyian. Seperti album yang akan datang iaitu Kita Manusia, bagi Daiyan album ini penuh dengan kisah pahit manis kehidupan saya alami selama berada di dalam industri.

6) Sentiasa ada perancangan hidup lebih maju!

20120327_103357

Perancangan yang bijak dalam hidup penting untuk semua orang tau.. Seperti Daiyan Trisha, merupakan pemegang Ijazah Diploma Perakaunan dan akan terus sambung Degree beliau tak lama lagi. Baginya, study sambil berkarya tak mustahil untuk dilakukan jika ada minat yang mendalam! Oh macam tu..

Ibu Daiyan : Dia merupakan anak yang sangat baik, tidak lupa mak bapak dia dan saya rasa senang sangat nak menjaga dia dan adik beradiknya yang lain. Semoga dia berjaya dunia dan akhirat serta berharap hati dia sentiasa rendah terhadap orang lain dan ada rasa empati terhadap orang tua, kanak-kanak dalam hidupnya.

7) Mana tak Super famous kalau dah jadi Duta Biasiswa Fair & Lovely!

biasiswa-2016

Majlis Anugerah bagi penerima-penerima biasiswa Fair & Lovely Biasiswa 2016

Kalau korang nak tahu, sebenarnya Daiyan ni dah masuk tahun ke 2 jadi duta Fair & Lovely. Sebab tu nama dia meletop! Mana taknya, Fair & Lovely  memang well known di 15 negara dan kini merupakan produk yang tidak asing lagi di Malaysia. Oleh itu, Daiyan sangat happy bila ada biasiswa Fair & Lovely sebab dia sangat faham bebanan kewangan yang ditanggung oleh para pelajar

Daiyan Trisha : Daiyan juga tahu ramai wanita di luar sana sangat appreciate jika ada bantuan dari segi kewangan untuk bantu sambung belajar dan buru impian sebagai seorang wanita yang success.

Sebagai artis yang kian bersinar, penampilan sangat penting baginya lagi-lagi penjagaan kulit. Kulit yang kusam dan bintik hitam boleh menjejaskan prestasti Daiyan Trisha untuk buat performances. 

Tapi, itu tidak menjadi masalah langsung baginya. Mesti nak tahu kenapa kan? Korang boleh tengok dekat link video Youtube ni.

Jom tahu macam mana nak dapatkan biasiswa Fair & Lovely berjumlah RM200,000!

Setiap wanita ada cita-cita sendiri… Fair & Lovely sangat memahami apa yang mereka inginkan dan perancangan yang baik merupakan faktor yang penting. Intipati jenama Fair & Lovely ialah untuk ‘Mencipta semula hala tuju kehidupan’ dalam diri wanita.

BeFunky Collage

Kejayaan kita akan lebih diberkati dengan doa seorang ibu yang sentiasa memberikan sokongan padu dalam hidup kita. Susah senang kita, ibu lah yang akan ada. Bagi Daiyan Trisha, ternyata Ibu lah tonggak kejayaannya selama bergelar seorang anak muda yang baru dalam bidang seni.

Dengan target untuk membantu wanita supaya menjadi lebih berdikari dan berjaya, Fair & Lovely kini menawarkan biasiswa berjumlah RM200,000 yang akan dibahagikan kepada 40 penerima yang layak. Nak tahu lebih lanjut? Jom tengok video ni..

Semoga apa yang yang dihajatkan tercapai dengan usaha yang gigih dan rezeki olehNya.. Sila layari web Fair & Lovely untuk tahu lebih lanjut https://www.fairandlovely.com.my/fal_biasiswa/

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×