berita

Ibu Menangis Syawal Tanpa Anak-Anak & Cucu, Beto Sebak Tak Boleh Balik Raya…

May 5th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Semalam, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, mengumumkan enam daerah di Selangor diletakkan di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) berkuat kuasa esok (6 Mei) hingga 17 Mei, berikutan peningkatan kes jangkitan COVID-19. Susulan daripada itu, larangan untuk merentas daerah juga tidak dibenarkan sama sekali meskipun Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang.

Di Instagram, pelakon, Beto Kusyairy memuat naik satu posting sedih di mana ibu dan ayahnya terpaksa beraya berdua memandangkan anak-anak dan cucu tidak dapat pulang beraya.

Luluh hatiku

Tadi balik tengok orang tua. Daerah cuma sebelah. Tiba di pagar mak aku terus sebak sehingga menitis air mata dek mengenangkan akan cuma berdua bersama abah di pagi Syawal tanpa anak-anak dan cucu-cucunya. Luluh hatiku. Sabarlah wahai sekalian mak abah yang tak dapat beraya bersama. We love you.

Menurut Beto, dia sempat menziarah ayah dan ibunya semalam. Tambah Beto, ibunya sebak sebaik sahaja terkenang akan nasib mereka yang tidak dapat menyambut hari raya bersama pada tahun ini. Sebagai anak, Beto turut sebak melihat ibu tercinta menangis. Oleh itu, dia berharap ibu dan ayahnya tabah dengan dugaan ini.

Kami pun rindu

Kami pun rindu mak ayah di kampung. Dah la mereka tinggal berdua juga.

Semoga ada sinar untuk kita pulang selepas PKP ni.

Tak boleh tahan sebak juga baca posting abang Beto ni.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa sebak dan teringat ibu bapa di kampung. Ujar netizen lagi, mereka berharap pihak kerajaan memberi kelonggaran untuk mereka pulang ke kampung selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ditamatkan.

Sumber: Beto Kusyairy

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Content Champion at Rev Asia Berhad
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×