berita

Ikuti Kisah Pengembaraan Dua Rakan Merungkai Misteri Legenda Di Malaysia. Seram Weh!

May 15th, 2020 | by Nurul
Kini Trending

Memandangkan Perintah Kawalan Pergerakan masih berlanjutan, mesti ramai antara korang yang dah bosan dan tak tahu nak buat apa kat rumah. Kalau admin, memang suka layan movie bergenre seram. Eh, cakap pasal cerita seram, kami ada cerita mistik yang nak kongsikan dengan korang ni.

Pernah dengar tentang kisah kereta berwarna kuning di lebuh raya Karak? Dengar cerita, teruk dua sahabat ni kena kacau dalam perjalanan mereka. Nak tahu apa yang terjadi kepada mereka? Ishhh seram pulak!

Pemandu tanpa kepala? Apa sebenarnya yang terjadi?

Orang tua-tua pesan, kalau kereta kuning ni tiba-tiba muncul di hadapan kereta kita, jangan potong, kalau tak jadi macam dua sahabat ni..Korang rasa mereka berdua ni selamat sampai ke destinasi tak?

Fuhh..ingatkan hantu betul-betul tadi. Rupanya awek cun nak singgah isi minyak kat Petron! Buat cuak admin je..

Haa..kalau korang nak tahu, Petron Malaysia telah bawakan 8 kisah Koleksi Mistik dan juga lagenda urban yang memang dekat dengan rakyat Malaysia. Yang lagi best, kali ni, korang juga berpeluang untuk mengikuti pengembaraan secara virtual, sekaligus merungkai misteri lagenda Malaysia ni. Admin dah cuba dah, memang meremang bulu roma!

Lebih menarik, korang juga boleh pilih kisah mistik kegemaran korang serta jalan cerita yang korang inginkan.

Dah sedia nak ikuti kisah-kisah misteri ni?  Sebelum mulakan perjalanan, jangan lupa isi minyak Petron Blaze RON95 di Petron dulu ok! Nak tahu macam mana cara nak bermain? Senang je..

Langkah 1: Daftar dan isikan butiran peribadi korang di sini : Koleksi Mistik 

Langkah 2: Pilih jalan cerita kisah mistik mengikut pilihan korang dan skrol untuk destinasi mistik yang seterusnya. Jangan lupa “On Suara” ketika bermain untuk pengalaman yang lebih seram.

Langkah 3: Lengkapkan pengembaraan korang dan kumpul mata ganjaran Petron Miles!

Langkah 4: Nak mata ganjaran bonus? Jangan lupa jawab soalan bonus.

Selesaikan misteri-misteri kisah mistik ni & rebut 500 mata ganjaran Petron Miles!

Buat korang yang dah berjaya selesaikan semua kisah-misah misteri ni, tahniah sebab korang layak untuk dapatkan 500 mata ganjaran Petron Miles tau. Yeay!

Masih belum ada kad Petron Miles? Jangan risau, sebab korang boleh masukkan kemudian nombor kad korang. Hanya daftar je dahulu untuk layak mendapatkan mata ganjaran Petron Miles.

Pengumpulan mata hanya sah sehingga 31 Disember 2020. Tertakluk terma dan syarat. 

Usah takut, usah risau, dengan formulasi Petron TriAction Advantage, korang boleh dapatkan lebih kuasa, lebih jarak perjalanan dan lebih perlindungan!

Pilihan di tangan korang, yang penting jangan ingkar petua orang tua dan hati-hati di jalan raya, takut ada yang “menumpang’. #FuelHappyAtHome #KoleksiMistikdenganPetron #PetronBlazeRON95

Untuk maklumat lanjut, klik Koleksi Mistik ataupun layari laman Facebook, Twitter dan Instagram Petron.