berita

Individu Ini Didatangi Peminta Sedekah, Sungguh Tak Sangka Wanita Tua Itu Sebenarnya Bekas..

February 22nd, 2016 | by Ash Nordin
Kini Trending

derma

Bayangkan bila anda berjalan-jalan di bandar dan tiba-tiba seseorang datang minta sedekah. Selepas itu, anda mula perasan orang yang meminta sedekah tu pernah berjasa kepada anda pada suatu masa dulu. Mesti anda nak tahu kenapa dan bagaimana benda tu terjadi.

Sama seperti kisah yang dikongsikan oleh individu ni. Sedang dia berjalan, seorang wanita tua minta duit untuk beli makanan. Bila lihat wajah si peminta sedekah tu, nak tahu tak siapa sebenarnya orang tu? Sedih gila beb.. Tak sangka betul.

‘Cikgu Siti, Awak ke tu?’

Screen Shot 2016-02-22 at 11.47.37 AM

Screen Shot 2016-02-22 at 11.48.18 AM

Wanita tua yang meminta sedekah itu dahulunya cikgu di sekolah individu ni. Sekarang dia berjalan-jalan tanpa hala tuju dan minta sedikit duit untuk beli makanan. Individu ni mula perasan apabila wanita tua tu duduk di sebelah dan bertanya; “Boleh saya minta sedikit duit untuk beli makanan?”

Lalu individu ni pun bertanya “Cikgu Siti, awakkah itu?”

Wanita tua ini berpelajaran, study di UK

Screen Shot 2016-02-22 at 11.48.40 AM

Selepas bertanya kepada orang sekeliling, wanita tua yang dahulunya cikgu jadi sebegitu rupa bila suaminya meninggal dunia dalam kemalangan. Sejak kejadian itu, wanita tua jadi hilang arah.

Menurut individu ni, wanita ni dahulu merupakan cikgu yang berdedikasi dan menghabiskan pelajaran di United Kingdom. Semoga wanita tua itu dilindungi dan diberkati Allah.. Haihh sedihnya..

Sumber: Twitter

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×