berita

Ingin Jadi Selebriti Media Sosial, Elon Musk Bagi ‘Hint’ Nak Berhenti Kerja

December 11th, 2021 | by Iman
Kini Trending

Terbaru Ketua Pegawai Eksekutif Tesla, Elon Musk, yang juga merupakan individu terkaya di dunia telah memuat naik satu ciapan di twitter seolah-olah memberi petunjuk yang dia hendak berhenti bekerja.

Terfikir mahu berhenti

Menerusi laman rasmi akaun twitternya, Elon Musk, memuat naik satu ciapan yang menyatakan bahawa dia mahu berhenti berkerja dan menjadi seorang selebriti sepenuh masa di media sosial.

Namun tiada penjelasan seterusnya berkaitan ciapan tersebut jadi sejauh mana kebenarannya hendak berhenti berkerja tidak dapat dipastikan.

Saya terfikir mahu berhenti kerja dan menjadi selebriti media sosial sepenuh masa. Apa pendapat anda?

Menurut laporan New York Post, Elon Musk yang juga merupakan pengasas dan ketua Pegawai Eksekutif syarikat roket SpaceX, ada menyatakan mengenai jangkaannya untuk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Tesla selama ‘beberapa tahun’ dalam satu persidangan Januari lalu.

Adalah bagus untuk mempunyai lebih banyak masa senggang berbanding hanya bekerja siang dan malam, bermula dari waktu saya bangun hingga tidur kembali, tujuh hari seminggu.

Pada bulan yang lalu juga, Musk turut bertanyakan pendapat kepada pengikutnya di Twitter sama ada dia harus menjual 10 peratus sahamnya dalam Tesla, dan majoriti daripada pengikutnya bersetuju.

Sejak daripada itu Musk telah menjual saham bernilai hampir AS$12billion (RM50.55 billion) dalam syarikat pengeluar kenderaan eletrik tersebut.

Sumber: elonmusk & New York Post

 

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×