berita

Ini 5 Sebab Shopping Di Boost In App Marketplace Lebih Mudah. Korang Confirm Suka!

September 1st, 2020 | by Syakilla Marzuki
Kini Trending

Dengan teknologi yang makin berkembang, korang nak buat apa pun mudah sebab semuanya di hujung jari. Nak berbelanja pun mudah kerana korang dah tak perlu nak keluarkan duit dengan adanya e-Wallet.

Antara e-Wallet yang popular mestilah Boost. Untuk korang yang tak tahu tentang Boost, ia merupakan aplikasi berkonsepkan e-Wallet yang membolehkan korang membuat pembelian online dan offline, pembayaran bil-bil utiliti, topup dan macam-macam lagilah!

Boost juga dah ada in app marketplace mereka sendiri tau dan ini 5 sebab kenapa membeli-belah di Boost Marketplace lebih mudah.

1. Pilih apa yang korang nak di mana saja!

Kalau beli barang di Boost Marketplace, korang boleh pilih nak beli apa, di kedai mana dan pada bila-bila masa yang korang nak. Korang boleh buat pilihan daripada 20,000 peniaga tempatan.

Korang nak beli baju, makanan, servis kecantikan atau barang dapur? Semua pun boleh tau! Memang sangat mudah terutamanya untuk para ibu yang nak membeli barangan keperluan rumah tapi ada anak kecil.

2. Jenama tempatan yang dipercayai

Korang tahu tak sebenarnya produk Malaysia juga berkualiti dan selamat. Lebih menarik, ia juga dijual pada harga yang jauh lebih murah kalau nak dibandingkan dengan jenama antarabangsa.

Di Boost Marketplace, korang boleh beli pelbagai barangan tempatan yang pastinya berkualiti dan boleh dipercayai. Ada banyak pilihan peniaga tempatan yang korang boleh pilih. Paling penting, korang dapat support peniaga-peniaga tempatan!

3. Direct WhatsApp peniaga

Kadang kadang korang mesti craving sesuatu dan suka barang atau makanan tempatan kan? Tapi korang tak pasti sama ada  mereka ada membuat penghantaran atau bagaimana nak menghubungi mereka.

Haa..tapi dengan Boost Marketplace, korang boleh terus berhubung dengan seller sebelum mereka menghantar depan pintu rumah korang tau. Selain itu, korang juga boleh membuat pesanan awal untuk pickup sendiri bagi kedai yang tidak menyediakan perkhidmatan penghantaran. Senang kan?

4. Cara pembayaran yang mudah & selamat

Bila korang membeli-belah di Boost Marketplace, korang boleh buat pembayaran secara cashless melalui Boost Payment Link je. Langkah dia senang je!

Peniaga akan send payment link dekat korang, click je pautan tu dan terus buat bayaran guna boost. So lepas ni tak payah susah susah hafal nombor akaun untuk membuat pembayaran.

5. Korang boleh nikmati pulangan tunai sehingga 20%!

Selain membantu peniaga kecil dan sederhana, korang boleh terima cashback ni sebanyak 5 kali tau. Maksudnya korang boleh dapat sehingga RM25 pulangan tunai bila korang berbelanja minimum RM10 dengan peniaga-peniaga yang terlibat melalui kempen “Support Our Local Heroes!”.

Kempen ini ialah program yang membolehkan peniaga mikro dan PKS mengembangkan perniagaan mereka secara dalam talian dengan mudah dan pantas.

Sebab itulah Boost nak bagi pulangan tunai 20% kepada semua pelanggan apabila korang membeli melalui Boost Marketplace dan buat pembayaran dengan Boost Payment Link bermula 1 Ogos – 30 September 2020.

Bestnya, jom support peniaga tempatan kita!

Macam mana nak shopping di Boost Marketplace? Caranya senang je dik. Korang follow je langkah di bawah.

CARA MEMBUAT PESANAN DAN BAYARAN

  1. Pilih peniaga mengikut lokasi dan juga kategori yang korang nak
  2. Hubungi peniaga melalui Whatsapp untuk membuat pesanan atau pertanyaan
  3. Klik pautan pembayaran untuk membuat pembayaran korang dan peniaga akan memproses pesanan korang setelah pembayaran dibuat
  4. Buat pembayaran melalui Boost e-Wallet

Apa korang tunggu lagi? Jom sokong peniaga tempatan kita dengan membeli melalui Boost Marketplace dan nikmati cashback 20%.

Bukan tu saja, peniaga tempatan pun boleh join Boost untuk memasarkan perniagaan korang juga. Untuk info lanjut berkenaan kempen ini, korang boleh klik link INI.

SKIP THIS AD ×