berita

Isu Unsur Negatif Filem Bhajrangi Bhaijaan, Lelaki Ini Bidas Pemikiran Cetek Segelintir Netizen

July 17th, 2016 | by Ai
Kini Trending

bhajrangi1

Filem Hindustan antara filem kegemaran rakyat di seluruh dunia termasuklah Malaysia. Dari bab filem, sampailah ke bab aktor aktres dan scene semuanya kita tahu. Lagu-lagu, dan sinematografi yang menarik banyak ditonjolkan dalam filem Hindustan. Mereka memang mengangkat karya dan tradisi mereka dalam irama dan filem.

Baru-baru ini, beberapa stesen TV telah menyiarkan filem pecah panggung, Bhajrangi Bhaijaan. Kisah perjalanan Pawan Chaturvedi (Bhajrangi Bhaijaan) dalam mencari tempat tinggal Munni / Shahida. Filem antara dua negara (Pakistan dan India). Ramailah yang mengalirkan air mata, tak kurang juga yang mencemuh sebab ada elemen tak betul dari sudut Islam dan unsur Syiah serta lain-lain lagi. Kami share pendapat brader ni mengenai isu tersebut.

Masjid terbuka untuk semua

Screen Shot 2016-07-17 at 3.21.59 PM

Orang berilmu tak menghakimi orang lain

Screen Shot 2016-07-17 at 3.22.23 PM

Tak siapa tahu status di mata Tuhan

Screen Shot 2016-07-17 at 3.22.34 PM

Kami setuju dengan brader ni. Bukan menyokong mana-mana pihak, tapi kena lihat dari sudut akhlak dan pengajaran dalam filem ni. Memanglah Hindustan filemnya semua untuk hiburan. Tapi, sekali-sekala dapat tengok filem yang sarat dengan pengajaran ni boleh jadi iktibar buat kita. Apapun, korang nilaikan sendiri.

Sumber: FB ZF Zamir

SKIP THIS AD ×