berita

Johan As’ari Pelik Selfie Lepas Solat Terawih Boleh Hapus Semua Pahala

June 24th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

Screen Shot 2015-06-24 at 10.47.12 AM

Kelmarin Pengerusi Majlis Agama Negeri Johor (MAINJ) Datuk Nooh Gandut mengeluarkan statement bahawa ambil gambar atau orang kita panggil ‘selfie’ selepas terawih dengan niat riak atau ingin menunjuk-nunjuk boleh menghapuskan pahala ibadah.

Itu lah, kalau kita tengok kat Instagram ramai selebriti ramai selebriti memuat naik gambar selfie di masjid.. Bukan selebriti je, member-member kita pun ramai yang selfie dengan letak kapsyen “Done Terawih for today..”. Eleh

Bagaimanapun, Johan As’ari yang kini mendalami ilmu agama di India beri respon tentang isu tu.

“Pelik pulak ana bila tak boleh selfie..”

Screen Shot 2015-06-24 at 10.45.14 AM

Pelik Pulak ana bila tak boleh selfie selepas beribadah kata seorang alim d Malaysia..hurm.. di sini yang ana post tu rata-rata mereka yang ajak selfie.. mungkin dia beri nasihat takut timbul riak atau dia belum faham apa itu hablumminannas… tak apa lah.. kita husnuzon… oh, btw this is Siraj my pal from New Zealand. keep smiling brothers and sisters. . .perkara riak ALLAH s.w.t. boleh maafkan lagi, jangan sombong sudah… setuju?
Setuju ke tak setuju ku tak Kesah, kerja keras akhirnya bebas gempak !pak pak pak pak pak !!! Hihihii.. terima kasih @kakaazraff and @marinajuki sudi belanja baju #bukanHALaku ni. Tqsm. :-)
#johanarrif 
#niatbelajar

Takpe lah, janji kita tau niat masing-masing kan? Bak kata Johan, “Kita husnuzon..”.. Bersangka baik lah kita di bulan Ramadhan ni ye. Jangan nak pergi masjid solat terawih semata-mata nak selfie sudah lah ye? Tu baru betul boleh hapuskan pahala ibadah. Hurmm..

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×