berita

Kalau Korang Nak Travel, Ini Ada Satu ‘Barang Baek’ Untuk Korang. Nak Tahu Apa?

January 7th, 2016 | by Ash Nordin
Kini Trending

samsungtravelling

Kepada yang gemar travel korang mesti akan tertanya-tanya apa ‘barang baek’ yang kami nak kongsikan kepada korang. Ianya boleh dikatakan hero korang sepanjang waktu korang travel nanti.

Nak tahu apa dia? Barang yang kami maksud itu adalah Samsung Galaxy Tab S2. Kenapa? Tak percaya? Meh sini kami terangkan sebab apa Samsung Galaxy Tab S2 ini ‘baek’ untuk dibawa travel.

1. Ringan & Mudah Dibawa Kemana Sahaja

Introducing_Galaxy_Tab_S2

Dalam bagasi korang, mesti banyak barang keperluan yang perlu dibawa, pakaian, toiletries semua akan banyak makan ruang. Mungkin ada yang jenis mahukan hiburan dan bawa lap top mereka, jadi beg akan jadi bertambah berat. Kalau pakai Samsung Galaxy tab S2 kan senang.

2. Bantu Korang Untuk Cari Arah Jalan

askdirections

Sesat? Tak tahu ahli keluarga hilang kemana? Samsung Galaxy Tab S2 boleh bantu! Tablet ini membantu korang untuk memberikan arah perjalanan yang tepat dan jelas! Atau lagi senang buat je video call nanti tahulah macam mana nak cari. Huhu!

3. Bosan Menunggu Sebab Flight Delay? Ini Solusinya..

Samsung_Galaxy_Tab_S2_Official_TVC_Delay

MJangan risau,  memang lah Samsung Galaxy Tab S2 penyelesaiannya tapi apa yang dia boleh buat? kalau flight delay atau jenuh tunggu dalam flight. Samsung Galaxy Tab S2 ini akan menemani korang, ia membolehkan korang untuk streaming music dan tonton movie kegemaran korang melalui milk music dan iflix!

4. Dia Juga Boleh Jadi ‘Nanny’ Kepada Anak Korang

When_can_your_kids_play_a_tablet

Mesti malu kalau anak asyik merengek je kan? Apa kata korang senyapkan anak korang tu dengan bagi dia tonton cerita kartun dekat Samsung Galaxy Tab S2. Mesti terdiam sepanjang masa.

5. Platform Paling Selamat Untuk Simpan ‘Barang’

Samsung-Tab-S2-tips-1-1441360006-medium

Akses segala dokumen-dokumen travel korang melalui 100GB Onedrive Percuma! ruang memori yang besar dan dapat mengelakkan daripada kehilangan sebarang fail yang melibatkan jadual perjalanan korang. Contohnya booking hotel, baucar sewa kereta dan sebagainya.

6. Boleh Jadi Korang Punya ‘Bidan Terjun’

kerja samsung

Memang lah masa korang seronok nak holiday tu mesti la korang tak nak sentuh pun pasal hal kerja. Tapi bayangkan kalau boss korang kata urgent? Lap top pula tinggal kat rumah. Mesti pelik dan susah kalau nak buat kat tablet sebab segala file semua ada kat dalam lap top.

Tapi, Samsung Galaxy Tab S2 ada kelainannya! Korang boleh akses segala fail simpanan korang tu melalui Onedrive yang kami sebutkan tadi. Lakukan pemindaan fail kerja korang melalui Microsoft Office yang tersedia di table tersebut.

7. Boleh Jadi Jurubahasa Untuk Korang

tumblr_mkc9naKOuw1rztrkqo3_250

Dengan adanya Samsung Galaxy Tab S2 ini korang taka akan rasa janggal bila korang travel ke negara yang non-English. Tablet yang dapat membantu korang untuk mengakses lokasi, food reviews dan menterjemahkan bahasa negara lain kepada bahasa melayu.

Jadi, bukan satu halangan untuk korang merantau ke nagara-negara non-English speaking kalau ada tablet ini. Apa tunggu lagi jom dapatkan Samsung Galaxy Tab S2 sekarang! Layari laman ini untuk maklumat lanjut.

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×