berita

Kepala Anak Retak Dihentak Ke Lantai, Apabila Ditanya Ini Jawapan Pengasuh..Kejamnya!

May 6th, 2019 | by Shafika
Isu & Kontroversi

Isu penderaan kanak-kanak bukanlah perkara baru. Malah, ada pengasuh yang tergamak mendera sehingga membawa kes kematian. Rasa sayu dan sebak melihat anak kecil yang tidak tahu apa-apa diperlakukan seperti itu.

Di Facebook, seorang ibu Dewi Aleeya memuatnaik satu status mendakwa kepala anaknya telah dihentak ke lantai dengan sengaja ketika berada di bawah jagaan pengasuh. Kejamnya!

Hentak kat lantai suruh diam

“Ni memang layak kena viral…jaga anak aku dulu sebab duit ko tutup semua ape yang jadi. Anak aku smpai kerap sakit tak normal macam budak lain and takot ngan orang, trauma. Bila kua masuk spital baru tahu kesan-kesan dari retak dulu..ko dera hidup-hidup anak aku.

Walaupun lmbat tahu tapi Allah dah tunjuk kebenaran. Tinggal balasan kat akhirat ye perempuan. Tak halal dunia akhirat duit selama ni aku bagi. Layak kawan ngan binatang ko ni.”

Geram hentak kepala anak kat lantai

“Ni lah bukti kebenaran yang bercanggah dari BS tu. Terima kasih kak wawa selama jaga yadh halfday hari sabtu kite keje tanpa bayaran and ikhlas jaga. Akak pun tahu yadh mcm mana. Kita pun memang tnya akak yadh macam mama jaga ok ke tak tapi si BS ni.

‘Tiap kali amik yadh memang kite akan tanya “fayyadh meragam tak” kat makcik tu..jawapan die “tak sue elok je fayyadh suke die main ngan anak akak”..bile dah ko dera statement lain plak kuar. Anak meragam nangis je lah..adoi duit sangat-sangat penting bagi die.”

X-Ray bukti retak di bahagian kepala

Isu ini berlaku selepas pengasuh ini membiarkan anak jagaannya dijaga anaknya yang panas baran. Ekoran tidak tahan anak jagaan itu menangis, dia menghentak kepala kanak-kanak itu sehingga diam. Lebih menyedihkan, pengasuh ini merupakan kawan baik kepada ibu bapa kanak-kanak tersebut. Memang kejam betul!

Sumber : Dewi Aleeya

 

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×