berita

Korea Ginseng Corporation (KGC) Lancarkan Online Store Di Malaysia, Lee Min Ho Jadi Duta Wei!

August 26th, 2019 | by Aimi Raihana Mudzakir
Shout Out!

Peminat drama Korea mesti surprise kalau dapat tahu selebriti Korea yang jadi duta KGC ialah Lee Min Ho. Haa.. Kami tak rasa Lee Min Ho nak jadi duta kalau bukan trusted brand kan?

Sekarang korang mesti tertanya-tanya siapa KGC ni kan? Macam mana nak dapatkan produk-produk yang Lee Min Ho ada tu? Meh kami bagitahu korang..

Korea Ginseng Corporation (KGC), syarikat produk ginseng terkemuka dari Korea

Kalau korang nak tahu, Korean Ginseng Corporation (KGC) ni merupakan syarikat terkemuka dari Korea yang menawarkan produk kesihatan dan kecantikan di seluruh dunia.

Sejak tahun 1899, KGC dah banyak hasilkan produk berkualiti tinggi menggunakan ginseng Korea dibawah jenama CheongKwanJang dengan kemudahan penyelidikan ginseng terbesar. Dah 120 tahun beb. Fuh!

Ini antara sebab korang patut cuba produk ginseng merah Korea

Kenapa korang kena cuba produk ginseng merah korea ni? Daripada semua ginseng, ginseng merah Korea adalah yang paling popular. Seperti yang korang tahu, ginseng merah Korea adalah herba semula jadi paling berharga di kalangan yang lain.

Keberkesanan ginseng merah Korea telah disahkan oleh Ministry of Food and Drug Safety (MFDS KOREA). Macam tak percaya tapi ni la kebenarannya.

Ni antara keberkesanan utama yang ada pada ginseng merah Korea yang patut korang tahu.

  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Memperbaiki peredaran darah
  • Bertindak dengan ciri-ciri antioksida
  • Membantu memulihkan tubuh daripada keletihan
  • Menyokong fungsi ingatan
  • Meningkatkan kesihatan wanita menopaus

Tak sangka jugak. Bagus betul ginseng merah Korea ni untuk kesihatan tubuh badan dan kesihatan korang kan?

Korang boleh dapatkannya secara online di LAZADA, yay!

Jadi, kalau nak cuba ginseng Korea ni, kena terbang sampai ke Korea ke? Jawapannya tak pun, korang boleh dapatkan produk ginseng merah Korea daripada KGC flagship store di LAZADA. Syoknya!

Beli 1 Percuma 1, promosi sehingga 18 September 2019!

Rakyat Malaysia boleh la enjoy produk-produk yang halal ginseng merah Korea daripada KGC dengan mudah je melalui online. Tambahan pula, produk paling digemari KGC, CheongKwanJang sekarang ada promosi istimewa sempena pelancaran ini – seperti “Beli 1, Percuma 1” untuk produk “Everytime” dan Hong Sam Won” sehingga 18 September. Menarik kan!

Lagi satu, ekstrak ginseng merah Korea daripada KGC CheongKwanJang ini dicairkan sepenuhnya dengan air yang ditapis. Ia dijamin selamat kerana mendapat Sijil Pengesahan Halal di Malaysia. Korang pun tak payah ragu-ragu lepas ni. Yay!

Antara produk CheongKwanJang yang korang boleh pilih ialah Hong Sam Jung, Hong Sam Won dan Everytime. Ia dibungkus dalam bentuk paket. Senang la korang nak bawak ke mana-mana. Bila-bila masa je korang boleh guna.

Dah sedia nak menyahut cabaran untuk kekal sihat and bertenaga seperti Oppa kesayangan anda? Kilk je sini KGC flagship store kat LAZADA.