berita

‘Lagi Sedih Dari Drama Korea!’ – Setahun Terpisah Kerana Covid-19, Video Pertemuan Anak & Ayah Ini Undang Sebak

February 23rd, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Berkhidmat sebagai petugas barisan hadapan (frontliners) di musim pandemik Covid-19 adalah satu tugas yang amat mencabar. Bukan itu sahaja, peningkatan kes yang meningkat saban hari, menyebabkan mereka terpaksa berpisah dengan ahli keluarga yang lain demi menjamin keselamatan bersama.

Seperti video yang tular di Twitter, dikongsi oleh Shahnun AG, membuatkan rata-rata netizen sebak apabila melihat reaksi kanak-kanak kecil yang merintih rindukan ayahnya.

Setahun tidak berjumpa

Menerusi dua video tersebut, memaparkan kompilasi gelagat dua kanak-kanak perempuan yang terlampau rindukan ayahnya. Difahamkan, keluarga kecil ini telah berpisah sejak setahun yang lalu, berikutan si ayah berkhidmat sebagai petugas barisan hadapan. Apa yang lebih menyedihkan, apabila hanya panggilan video yang mampu dibuat bagi merawat kerinduan mereka yang makin mendalam.

Kakak rindu sangat ayah.

Tidak berakhir di situ, kanak-kanak kecil itu berulang kali menangis dan memeluk baju ayahnya bagi mengubat rindu mereka. Namun, setelah setahun berpisah, atas persuratan takdir mereka kembali bersatu. Reaksi kanak-kanak kecil itu begitu terkejut dan sebak melihat susuk badan si ayah setelah setahun mereka berpisah.

Bukan itu sahaja, lagu yang digunakan turut menambahkan lagi emosi sedih di dalam video tersebut.

Video penuh

Reaksi warganet

Sumber: Shahnun AG

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×