berita

Lebih 14k Perkongsian Di Facebook, Lihat Bagaimana Pasangan Ini Berjaya Transfom Rumah ‘Neraka’ Menjadi Mewah. Cantiknya!

January 24th, 2017 | by Shafika
Kini Trending

rumahku

Memiliki rumah idaman yang cantik dan kemas bukanlah sesuatu yang mustahil. Tidak kira sama ada rumah anda kecil atau besar tapi jika mendapat sentuhan dekorasi pasti rumah anda setanding rumah mewah yang lain. Yang penting usaha dan kreatif!

Lebih 14k perkongsian di Facebook, pasangan ini berjaya transform rumah biasa menjadi mewah. Wahh cantik!

Rumah macam ‘neraka’

1222

Alhamdullillah, harinih genab setahun 6 bulan duduk rumah yg asal nya home sour home ?. Husband beli rumah nih atas tangan je, beli betul2 masa lpas kiteorng tunang, nk beli rumah baru mcam x bape nk mampu. So cari punye cari, alhamdullillah jmpe.. Maybe rezki nak kawin mse tuh. Tp dalam rumah die masyaaa Allah.. First time tgok dlm hati ckap, “ni rumah ke neraka”. Kate jiran2 area sni yg pecah masuk rumah nih jiran sblah rumah kiteorng.

Dia boleh pulak menukang buat perabot kt rumah nih tnpe pegthuan tuan rumah.. Rumah nih owner x pernah duduk, so mmg kosong gila.. Fikir punya fikir amek jela.. sbap klau ikut maket prce mse kteorng beli jimat 60-70k. Tp mmg azablh nk bersihkan rumah nih.. Mujur mak ayah aku byak tolong bersihkan. Klau dyorng x tlong mmg aku rse smpi skrng x siap lgi umah nih.. hahahahahahaha..

Kiteorng nk kawin mmg struggle gile, dgn nak kwin yer dgn nk beli rumahnye, nk byar depo rumah lgi, beli brg rumah pon mse tuh yg wajib je, mcm peti ais, mesin basuh, tv. Mujurlah suami nih ade set blik tido mse bujang.. then mak aku bg dapur gas dy yg x pakai tuh.. so kiteorng pakai ape yg ade jela.. Kiteorng pindah pon mse tuh lampu atas je ade, lain xde lgi.. senang cita mmg mcm romantik je umah mse tuh..(padahal rase mcm berhantu pon ade juga.. hahahaha)

Beli rumah atas orang

12222

Lepas pindah je, aku mmg berazam cube nk ubah rumah yg asalyer home sour home nih jd home sweet home (walaupon aku nih bukanlah ade bakat nk deko rumah ?). Aku xnk brg mewah2, xnak penoh2 brg dlm rumah.. sekadar beli brg yg perlu sahaja.. Erti kata lain minimalist gittchhewwwww.. Tp seriussly bukan senang nk completekan brg dlm umah.. smpi skrng pon x complete lgi (bahagian dapur) Nak rumah acah2 sweet haruslah aku bekerja kerass okessss.. Disitulah bermula aku pasang niat buat kerja online, buat makeup & buat jelah ape2 yg boleh mendatangkan hasil..
Syukur Alhamdullillah, rumah yg sour nih dy beransur bertuka jdi acah2 sweet.. Hah nih nak habak, penah gak kene kecam, psl org ckp “alah nih nak amek gmba je kemas, hakikatyer bersepah” terus terang disni ingin menyatakan, mcm mne dlm gmba, mcm tulah keadaan rumah yg sebenaryer.. Sriuslllly aku mmg x suke rumah aku berkecah, korang x caye korang tnye Firdaus Baseran mcm mne aku bebel kalau rumah nmpk bersepah.. ?
Lastttlyyyyyyyy just nk gtau, mane yg xtau, aku nih PS Ikea Shopper Malaysia (ade page, boleh search Ikea Shopper Malaysia) dh open order untuk next trip. Mane nk beli perabut nk cntikkan umah boleh whatsapp terusss tauuu 0196344963 ?. Sebenaryer nk promote brg Ikea jekkk… tp saja nk bebel panjang dluuu.. Tengsss pada yg baca sampai habissss ????
Disini dirikuhhhh melampirkan rumah kami sebelum & selepass.. Semua ruang I share yuooolsss. Jangan kecam tau.. ???

Antara ruangan lain selepas di deco

RUMAHKU1RUMAHKU2RUMAHKU3RUMAHKU4RUMAHKU5RUMAHKU6

Sumber : Iqin Razak

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×