berita

Lelaki Tumbuk, Ludah Pemandu Bas Disaman RM1000

December 19th, 2018 | by Arini Saleh
Kini Trending

Gara-gara berang kerana tidak dibenarkan menaiki bas, seorang lelaki menumbuk dan meludah pemandu bas Rapid Penang tersebut. Video kejadian yang berlaku di Lebuh Macallum beberapa hari lepas telah tular di media sosial.

Terkini, suspek terbabit telah disaman sebanyak RM1000 oleh Mahmakah Majistret selepas ditahan pada malam kejadian.

Diberi kelonggaran hukuman

Gambar sekadar hiasan

Lee Chee Wee, mengaku bersalah atas tindakannya yang sengaja mencederakan pemandu bas kerana enggan membuka pintu ketika bas tersebut berhenti di lampu isyarat. Akibat bengang, Lee berjaya membuka pintu bas sebelum menumbuk pemandunya.

Kes tersebut disabitkan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga setahun atau denda hingga RM2000.

Bagaimanapun, Lee telah diberi kelonggaran hukuman selepas dia memberitahu pendapatan bulanannya cuma RM1600 sebulan dan perlu menyara kedua-dua orang tuanya.

Video kejadian

Bas tersebut dipercayai dalam perjalanan dari Bandar Seri Pinang menuju ke Komtar. Pemandu bas enggan membuka pintu kerana ia bukan tempat perhentian.

Setelah ditumbuk dan diludah, pemandu bas mengunci pintu bas dan terus menuju ke Balai Polis Lebuh Pantai sebelum Lee ditahan.

Sumber: The StarMy Crime Watch

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×