berita

Mampukah Manusia Hidup Dengan Raksasa? – Hotel Transylvania

August 21st, 2012 | by Ai
Hollywood

Hotel Transylvania merupakan sebuah filem animasi komedi dan sangat sesuai untuk tontonan umum. Filem ini mengisahkan tentang sebuah hotel bertaraf lima bintang yang dimiliki oleh seekor “Dracula.”

Hotel ini dikenali sebagai Hotel Transylvania dan ia didiami oleh raksasa dan tidak ada sebarang gangguan daripada pihak manusia. Pada suatu hari, pemilik hotel ini telah menjemput beberapa ekor raksasa terkenal seperti pasangan Frankenstein, Mummy, Invisible Man serta keluarga serigala jadian untuk menyambut ulang tahun kelahiran anak perempunnya, Mavis yang ke 18.

Pada awalnya suasana di Hotel Transylvania berjalan dengan lancar dan teratur, akan tetapi semuanya berubah apabila munculnya seorang manusia biasa yang datang ke hotel ini dan dia telah berjaya memikat hati Mavis. Apa akan jadi seterusya? Mampukah manusia hidup dengan raksasa?

Untuk mengetahui lebih lanjut cerita ini, nantikan tayangan filem Hotel Transylvania di pawagam berhampiran anda pada 28 September 2012 akan datang. Filem animasi komedi ini merupakan filem arahan Genndy Tartakovsky dan penerbitnya adalah Michelle Murdocca. Filem ini telah menggunakan suara latar artis terkenal seperti Adam Sandler, Selena Gomez, Andy Samberg serta Kevin James.

Jom kita layan trailer filem ini dulu :

SKIP THIS AD ×