berita

Mengamuk Tumbuk Cermin Masjid Hingga Pecah, Lelaki Ditemui Maut Di Rumah Sewa Akibat Cedera Parah

September 8th, 2021 | by Najmi Suhaimi
Kini Trending

Sekadar gambar hiasan

Seorang lelaki berusia 28 tahun, dijumpai maut dengan kesan kecederaan pada pergelangan tangan serta kaki kanan di rumah sewanya di Taman Scientex, Johor Bahru pada Ahad yang lalu.

Dikatakan mengamuk di sebuah masjid

Foto: Harian Metro

Ujar Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintendan Mohd Sohaimi Ishak menerusi laporan Harian Metro siasatan awal mendapati pada malam sebelumnya lelaki tersebut dipercayai mengamuk di Masjid Taman Scientex yang berdekatan rumahnya berikutan pintu masjid tersebut ditutup selepas waktu Isyak.

Dia bertindak menumbuk pintu cermin hadapan masjid itu hingga pecah, menyebabkan tangannya berlumuran darah. Di lantai masjid terdapat kesan tompokan darah.

Semakan kamera litar tertutup (CCTV) mendapati lelaki itu menumbuk sebanyak dua kali pintu cermin itu sehingga pecah

Menerusi siasatan awal, kakak kepada lelaki tersebut menjelaskan adiknya yang bekerja sebagai jurutera kimia berada dalam keadaan tertekan berikutan tidak dapat melawat keluarga di Kula Berang, Terangganu.

Pihak polis menerima makluman mengenai lelaki tersebut pada pagi Ahad, dan mayat telah dirujuk ke Hospital Sultan Ismail di sini untuk proses bedah siasat.

Hasil bedah siasat mendapati sebab kematian adalah luka parah di pergelangan tangan kanan saluran darah alteri, dan urat tendon terputus akibat tumbukan pintu cermin kaca. Kes diklasifikasi sebagai kes mati mengejut.

Sumber: Harian Metro

The following two tabs change content below.

Najmi Suhaimi

Content Champion at Rev Media Group
Have courage and be kind.

SKIP THIS AD ×