berita

Mereka Jual Dengan Harga Murah & Tidak Berkualiti – Aaron Aziz Selar Peniaga Baju Melayu Tiruan

July 14th, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Screen Shot 2014-07-14 at 10.35.02 AM

Kecoh juga sebelum ini apabila pasangan romantis Fizo Omar dan Mawar telah bertindak untuk merampas tudung Fareeda tiruan yang dijual oleh peniaga tidak bertanggungjawab.

Namun, rasanya rampasan produk tiruan itu sememangnya wajar dilakukan kerana Baju Melayu Aaron Aziz dan Baju Melayu Zizan menerima nasib yang sama apabila ia turut menjadi mangsa ciplak.

Kesal dengan perbuatan tersebut, Aaron Aziz ketika ditemubual oleh mStar Online mengatakan bahawa aktiviti menciplak itu bakal menjejaskan jenama baju melayu tersebut.

Screen Shot 2014-07-14 at 10.37.21 AMBaju Melayu Aaron Aziz dan Baju Melayu Zizan Razak diciplak

“Saya kesal apabila mendapat tahu ada Baju Melayu jenama Aaron dikeluarkan oleh pihak lain yang cuba mengambil kesempatan pada musim perayaan ini.

Saya ada lihat mereka menggunakan nama ‘Aaron Jakel’ atau ‘Zizan Jakel’ dan menjualnya dengan harga yang sangat murah dan tidak berkualiti.

Mereka mengambil kesempatan terhadap usaha orang lain, saya dan tenaga kerja yang lain bersusah payah untuk menjenamakan produk ini, sebaliknya mereka dengan mudah mengaut keuntungan.”

Memanglah boleh dijual murah sebab tiada kualiti! Jadi, kepada semua pembaca di sana, jangan mudah terpedaya dengan produk tiruan ya?

Kredit foto: Instagram Aaron Aziz

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×