berita

Nak Cari Short Getaway Bersama Keluarga? Boleh Mandi Kolam Mata Air Lagi. Kat Hulu Langat Je!!

February 24th, 2017 | by Hanis Aliaa
Travelogue

FotorCreatedMesti ramai rasa nak pergi bercuti tapi tak ada banyak masa. Kalau boleh taknak pon pergi jauh-jauh. Bagi sesiapa di sekitar Lembah Klang yang nak sangat pergi short gateway, ada satu tempat yang korang boleh pergi. Memang superb dengan pemandangan yang indah dan jauh dari hiruk-pikuk kota. Boleh la relaxkan minda.

Korang boleh cuba ke Rumah Kebun yang berada di Hulu Langat, Selangor. Admin sure ramai yang familiar dengan rumah ni dalam rancangan The House. Ia adalah tempat percutian peribadi seluas 21/2 ekar tanah. Cuma 28 kilometer ja dari Kuala Lumpur. Dekat jer.  

Lokasi gateway ideal buat keluarga.

11

3

14Rumah Kebun dikelilingi dengan kehijauan yang confirm memberikan suasana cozy dan privacy. Memang sesuai buat seisi keluarga datang dan beristirahat. Bukan saja ada kolam yang besar tapi ada juga campfire site. Menarik bukan?

Minimalis dan luas.

1

4

5

10

9

13

Villa ini mempunyai reka bentuk yang minimalis. Dapurnya pula berkonsepkan terbuka di mana semua boleh berkumpul dan berborak sementara tunggu makanan dihidangkan. Apa yang bestnya lagi, Rumah Kebun boleh menampung sehingga 12 orang pada satu-satu masa dengan tempat tidur yang serba lengkap. Boleh la ajak ramai-ramai. 

Kesegaran semulajadi.

16

6

12

Korang juga boleh mandi di kolam renang mata air semulajadi atau mandi di Sungai Semungkis yang jernih tu. Nak lagi adventure boleh pergi ke air terjun yang berhampiran. Korang juga berpeluang untuk rasa gaya hidup ala-ala kebun gitu. Bagi yang tak pernah rasa macam mana bagi makan kambing dengan ayam, haaa…boleh la cuba ke sini.

Harganya memang berbaloi, cuma RM 1,500/night untuk weekdays dan RM 2,000/night untuk weekends. Boleh la bawak keluarga atau rakan-rakan ke sini dan rasai sendiri berada di suasana ala-ala kebun.  

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×