berita

“Nk pegang pun tak boleh. Lagi dimaki dihina” – Keluarga Mertua ‘Haramkan’ Wanita Ini Bertemu Dengan Bayinya.

October 11th, 2015 | by Ash Nordin
Kini Trending

IbuRinduAnak1

Beberapa bulan yang lepas, kami ada kongsikan mengenai kisah seorang ibu muda yang bayinya ‘dirampas’ oleh suami dan keluarga mertua di mana hak penjagaannya sebagai seorang ibu diabaikan.

Artikel Berkaitan Rintihan Sayu Seorang Ibu Bayinya ‘Dirampas’ Oleh Suami Dan Mertua

Hampir 2 bulan berlalu, ibu ini telah berjaya mendapatkan hak jagaan sementara terhadap bayinya yang bernama Muhammad Raqib Rayyan itu. Namun, keputusan yang diterima tidak lah menggembirakan wanita ini kerana….

“masih berdegil taknak bg”

IbuRinduAnak

Dh dpt hak jagaan sementara tapi masih berdegil taknak bg. Hmm. 57 hari dipisahkan. Smlm cuma dpt tgk dari jauh shj. Apa hak sy sbg seorang ibu? Nk pegang pun tak boleh. Lagi dimaki dihina. Mereka mengeluarkan statement bhw bukan sy yg lahirkan Raqib Rayyan. Astaghfirullah. Sabarlah wahai hati yg luka

Menerusi status yang di muat naik oleh Mish Lieya semalam, dia masih tidak berpeluang untuk bertemu dengan anaknya. Apa yang lebih menyedihkan lagi, si ibu amat merasa pilu apabila bayinya selama ini dipaksa meminum susu formula sepanjang bayi itu bersama keluarga mertuanya.

“walaupun dia tak menangis masa bg susu aku tahu dia terseksa”

Screen Shot 2015-10-11 at 13.25.56

Berlinang air mata anakku sbb kena paksa minum susu botol. Ya Allah, walaupun dia tak menangis masa bg susu aku tahu dia terseksa. Mummy akn berjuang sehabis mungkin Raqib. Naluri seorang ibu dpt rasa apa anak dia rasa. Hm

Sumber: suami whatsApp kononnya bgtahu ank dlm keadaan baik. Tuhan maha mengetahui

Sepanjang proses untuk mendapatkan hak penjagaannya, tersentuh hati kami bila membaca luahan rindu ibu ini terhadap bayinya itu.

“Sangat merindui anakku”

IbuRinduAnak2

Sangat merindui anakku. Allah saja yg tahu. Aku redha. Cepat atau lmbt aku tetap dpt anakku kembali. Dgn izin Allah. Aaminn. Senyuman seorang ibu bersama anaknya yg tidak ternilai bagiku. Semoga kau sihat dan tabah anakku. Mummy akn selalu ingt kt anak mummy.

Kami doakan agar semoga si ibu ini dapat juga bertemu dengan anaknya dan dipermudahkan dalam segala urusan. Amin.

Sumber : Facebook Mish Lieya

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×