berita

‘Orang Luar Lebih Tahu Apa Dia Buat’ – Perkahwinan 19 Tahun Isma & Zul 2By2 Berakhir

September 8th, 2018 | by Arini Saleh
Kini Trending

Awal tahun ini, ada desas desus mengatakan hubungan rumahtangga Isma (AF7) dan komposer Zul 2 By 2 sedang dalam keadaan goyah. Mereka dikatakan sudah berpisah apabila masing-masing memuat naik status sedih di Instagram.

Menerusi Berita Harian Online, Isma akhirnya mengesahkan perkahwinan mereka telah berakhir.

Berpisah selepas hampir 20 tahun bersama

Setelah hampir 20 tahun hidup bersama, penyanyi ini mengesahkan perkahwinan mereka terlerai awal tahun ini. Menurut Isma, keputusan ini terpaksa dirahsiakan kerana masih belum bersedia.

Kami bercerai sejak sembilan bulan lalu. Bukan saya mahu merahsiakannya, tetapi belum mendapat kekuatan berkongsi cerita yang dirasakan terlalu peribadi, ketika itu.

Selepas berfikir panjang, sudah tiba masanya untuk saya berterus-terang. Ramai yang bertanya mengenai status perkahwinan kami, tetapi saya hanya membiarkan persoalan tergantung begitu saja.

Hari ini, saya mengesahkan saya dan Zul bukan lagi suami isteri. Saya memfailkan perceraian dan turun naik mahkamah syariah seorang diri sejak pertengahan tahun lalu.

Tambah Isma lagi, meskipun sedih beliau percaya ada hikmah buat mereka sekeluarga.

‘Saya percaya orang luar lebih tahu apa yang dia buat’

Bohonglah jika saya tidak bersedih, tetapi tidaklah sampai meratap hiba. Kesedihan hanya seketika, sampai masanya saya menjadi pasrah dengan ketentuan Tuhan. Saya percaya, ada hikmah tertulis buat saya dan Zul. Jodoh kami tidak sampai ke hujung nyawa.

Saya percaya orang luar lebih tahu apa yang dia buat. Jujurnya, banyak faktor lain yang terlalu peribadi untuk dikongsi menjadi punca perpisahan.

Biarlah hanya saya dan bekas suami yang tahu masalah rumah tangga kami. Dengan anak dan keluarga pun saya tidak berkongsi cerita secara mendalam.

Saya masih menjaga aib bapa kepada anak saya. Apapun, Zul tetap insan yang pernah hidup dengan saya selama 19 tahun.

Kakak kepada penyanyi Tomok ini menjelaskan pada awalnya Zul tidak bersetuju untuk melepaskan. Namun akhirnya terpaksa akur kerana dia sudah tiada hati dan perasaan untuk hidup bersama. Dakwanya lagi, faktor kesetiaan menjadi punca dirinya mahu berpisah.

Sumber : Berita Harian

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×