berita

Pengantin Perempuan Nekad Batal Majlis Perkahwinan Sebab Pengantin Lelaki Lupa Tempah ‘Photographer’

May 31st, 2022 | by Hariz
Kini Trending

Bagi setiap pasangan pengantin, foto-foto detik majlis perkahwinan sudah tentu menjadi perkara yang amat penting agar ada ‘bukti’ yang dapat disimpan untuk dijadikan kenangan.

Namun, siapa sangka seorang pengantin perempuan nekad membatalkan majlis perkahwinan hanya kerana pasangannya terlupa menempah perkhidmatan jurugambar untuk hari besar mereka.

Anggap bakal suami tak ambil berat

Gambar sekadar hiasan

Memetik laporan Zeenews India, anak perempuan seorang petani di sebuah kampung di Mangalpur, Kanpur Dehat, India, telah ditetapkan berkahwin dengan pasangannya yang berasal dari Bhognipur. Segala persiapan telah dilakukan dan pelamin juga telah dihias dengan cantik untuk majlis tersebut.

Bagaimanapun, pada hari kejadian, pengantin perempuan itu menyedari ketiadaan jurugambar untuk merakam detik-detik indah majlisnya, lalu enggan mengambil bahagian dalam majlis tersebut, meninggalkan pelamin dan pergi ke rumah jirannya.

Walaupun dipujuk ahli keluarga, wanita itu berkeras ingin membatalkan perkahwinannya kerana padanya, pengantin lelaki itu tidak cukup ambil berat.

Lelaki yang tidak mengambil berat tentang perkahwinan kita hari ini, bagaimana dia nak menjaga saya di masa hadapan?

Hasilnya, kedua-dua pihak bersetuju untuk memulangkan wang tunai dan barang berharga yang ditukar atas persetujuan bersama.

Sumber: Zeenews India

SKIP THIS AD ×