berita

Penting Ke Ujian Saringan Pendengaran Kepada Orang Biasa? Ini Yang Korang Perlu Tahu..

September 1st, 2020 | by Aimi Raihana Mudzakir
Shout Out!

Telinga atau deria pendengaran adalah salah satu perkara yang perlu diambil berat. Pendengaran penting untuk berkomunikasi dalam kehidupan seharian. Ia merupakan suatu nikmat yang tak terhingga!

Korang pernah buat Ujian Saringan Pendengaran tak? Ujian ini dilakukan untuk mengesan sama ada korang mengalami masalah pendengaran atau tak. Telinga okay? Tak perlu buat ujian ni? Korang silap kerana ia sebenarnya sangat penting! Kenapa?

Masalah pendengaran tak semestinya sebab faktor genetik

Ramai menganggap seseorang mengalami masalah pendengaran disebabkan faktor genetik. Jangan fikir kalau keturunan tak ada yang pekak, korang boleh menarik nafas lega dan rasa tak payah ambil Ujian Saringan Pendengaran.

Ada faktor lain yang membolehkan korang mengalami masalah pendengaran. Antaranya ialah jangkitan kuman, selalu terdedah kepada bunyi bising, gegendang telinga pecah, tahi telinga menebal dan mengeras, mempunyai penyakit kronik dan lain-lain.

Faktor umur juga menyebabkan seseorang mengalami masalah pendengaran. Bukan saja warga emas, umur yang lebih muda pun ada tau. Ini biasanya disebabkan masalah selepas lahir sebab tu Ujian Saringan Pendengaran perlu dibuat sejak bayi lagi.

Maka, dah terbukti la yang orang biasa pun kena buat ujian ni. Jadi, Ujian Saringan Pendengaran ni boleh buat kat mana? Kami rekomen satu tempat ni untuk korang.

Buat Ujian Saringan Pendengaran secara percuma di 20dB Hearing

Sempena Ulang Tahun Ke-18, 20dB Hearing menyediakan Ujian Saringan Pendengaran secara PERCUMA dalam 30 hari di semua cawangan untuk korang tanpa risiko. Selamat dan boleh dipercayai.

>>KLIK SINI UNTUK DAFTAR CUBAAN PERCUMA DI 20DB HEARING<<

 

Untuk pengetahuan korang, 20dB Hearing ialah peneraju alat bantu pendengaran profesional pertama yang boleh dipercayai di Malaysia. Selain mengeluarkan produk alat bantu pendengaran, mereka memiliki lebih 40 orang audiologis bertauliah dan ada 24 cawangan di seluruh Malaysia!

Sejak ditubuhkan pada tahun 2002, 20dB Hearing telah memenangi beberapa anugerah dalam perkhidmatan mereka. Lebih meyakinkan untuk korang buat Ujian Saringan Pendengaran kat sini. Tapi, bukan tu je!

>>KLIK SINI UNTUK DAFTAR CUBAAN PERCUMA DI 20DB HEARING<<

Korang juga boleh cuba alat bantu pendengaran

Paling menarik, 20dB Hearing nak bagi korang peluang untuk mencuba alat bantu pendengaran mereka secara PERCUMA. Sekurang-kurangnya korang dapat pengalaman seperti mereka yang memerlukan alat bantuan pendengaran ni. Bagus kan?

Kalau korang nak tahu, alat bantu pendengaran di 20dB Hearing lebih kecil dan selesa dengan bantuan teknologi yang maju. Banyak pilihan jenama terkemuka untuk dipilih dan ia juga didatangkan dalam pelbagai bentuk dan saiz. Paling penting, korang boleh sesuaikan dengan bajet yang korang ada.

Dengan alat bantu pendengaran di 20dB Hearing, korang dapat berbual tanpa stres di tempat yang bising. Nak tengok tv atau bercakap telefon pun selesa. Dengar muzik lagi la, best gila!

Paling menarik, orang takkan perasan pun bila korang pakai alat bantu pendengaran. Ini kerana saiznya yang kecil dan selesa untuk dipakai.

>>KLIK SINI UNTUK DAFTAR CUBAAN PERCUMA DI 20DB HEARING<<

Siapa yang boleh buat Ujian Saringan Pendengaran di 20dB Hearing?

Bukan mereka yang mengalami masalah pendengaran je yang boleh buat ujian ni. Semua orang boleh buat Ujian Saringan Pendengaran di 20dB Hearing. Warga emas sangat digalakkan dan jika nak lakukan kepada bayi atau kanak-kanak pun boleh.

Nanti ajaklah keluarga korang datang ke 20dB Hearing ya. Lebih-lebih lagi datuk, nenek dan ibu bapa korang. Sekaranglah masanya untuk korang buat mereka gembira apabila dapat mendengar semula.

>>KLIK SINI UNTUK DAFTAR CUBAAN PERCUMA DI 20DB HEARING<<

Jom daftar, ada cabutan bertuah untuk korang!

Sekarang, 20dB Hearing sedang mengadakan cabutan bertuah sempena Ulang Tahun Ke-18 mereka. Korang berpeluang memenangi sepasang Moxi Jump R Unitron, alat bantu pendengaran berteknologi tinggi!

Cabutan bertuah ini akan tamat pada 31 Oktober 2020. Cepat sebelum terlambat!

CARA MEMENANGI MOXI JUMP R UNITRON

[LANGKAH 1] Daftar cubaan percuma di 20dB Hearing. (klik sini untuk daftar)

[LANGKAH 2] Buat Ujian Saringan Pendengaran di 20dB Hearing berdekatan dan audiologis akan bagi korang cuba alat bantu pendengaran.

[LANGKAH 3] Follow up dengan 20dB Hearing untuk buat fine tuning dalam 7-10 hari.

[LANGKAH 4] Hubungi customer careline di 1800 88 2032 untuk info lebih lanjut.

*Pemenang bertuah yang buat cubaan percuma selengkapnya akan memenangi salah satu 48 hadiah misteri!
*Tertakluk pada terma dan syarat.

Korang tak boleh terlepas peluang yang 20dB Hearing bagi ni. Percuma kot, siapa tak nak? Lepas buat nanti korang akan tahu betapa pentingnya pendengaran yang baik untuk kehidupan lebih sihat.

>KLIK SINI UNTUK DAFTAR CUBAAN PERCUMA DI 20DB HEARING<<

Sebarang pertanyaan boleh hubungi di talian 1800 88 2032 atau Whatsapp ke +6012 9427729. Untuk info lebih lanjut, korang boleh klik mana-mana link di bawah.

SKIP THIS AD ×