berita

‘Perintah Berkurung Bongkar Rahsia, Suami Mengaku Nikah Baru Di Songkla’

April 23rd, 2020 | by Arini Saleh
Kini Trending

Ikatan perkahwinan tanpa kejujuran dan kesetiaan bila-bila masa sahaja boleh musnah disebabkan kehadiran orang ketiga. Paling menyedihkan apabila kepercayaan yang diberikan pasangan selama ini sekelip mata dikhianati.

Seperti kisah yang dikongsikan personaliti TV3, Ahmad Fedtri Yahya ini, seorang wanita rupa-rupanya sudah 10 bulan hidup bermadu namun dirahsiakan si suami. Temberang mula pecah apabila suami terkurung di rumah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Sudah 10 bulan dimadukan

 

View this post on Instagram

 

. Perintah berkurung membongkar rahsia, pengakuan suami bernikah di Songkla . Puluhan tahun membentang setia, tidak terduga kau cari dia . Aku sangka wanita terbahagia, rupanya ada yang lebih kau cinta . Kau resah tak bebas bekerja, rupanya rindu isteri kedua . Hilang segala susunan kata, diri berteman si air mata . Apakah ini dinamakan temberang, atau sunnah berlapik curang? . Sebagai wanita tentulah terluka, insan dipuja bertalam muka . Patutlah sibuk ke sana ke sini, maklumlah sudah bertambah bini . Jika tidak kerana corona, tidak ku tahu diri terkena . Madu itu manis bagimu, pahit menikam hempedu diriku . Apakah di sana tidak bersalah, menggoncang istana terbina indah . Atau bersandar takdir tersurat, jodoh dan ajal urusan akhirat . . Jika mampu menahan nafsu, sudah pasti diam membisu . Jika benar kerana ibadah, mana rundingan sebelum nikah . Jika ikhlas berpoligami, jiwa wanita tidak kau selami . Sebagai wanita ku rasa malu, buntu dalam menanti waktu . Apakah nanti masih tersisa, hormat setia seperti biasa . Atau pudar halaman kasih, tawar hati luka nan pedih . Bukan tak redha ketentuan, cuma terpalit rasa terkilan . Rasa ditipu ketika hidup, berdepan taulan rasa tak sanggup . Apa alasan kepada anak, cinta ayah semakin tamak . Ketika engkau bermandi embun, aku seperti disimbah racun . Kau kata untuk elak maksiat, tetapi tak jaga tingkah syariat . Tak dapat ku bayang hari mendatang, bagai bisa sengatan jelatang . Sepi kamar di musim mendung, hiba ini tak dapat kubendung . . Ingin kulari ke ruang sepi, istikharah malam merawat hati . Andai tak lagi kita berjodoh, kusembah ampun jari sepuluh . Sekian luahan seorang perempuan, bukan lagi puteri rupawan . Wanita tua di pinggir usia, mencari damai bersama Yang Esa . . . #JelatangCinta #fedtriyahya #menikamdenganpuitis #perintahkawalanpergerakan #viruscinta #poligami #madu

A post shared by Ahmad Fedtri Yahya (@fedtriyahya) on

Seakan tidak percaya diri dimadukan, wanita ini menganggap PKP memberi hikmah yang cukup besar buat dirinya. Suami yang selama ini gelisah disangka memikirkan hal syarikat dan pekerja rupanya mempunyai isteri baru. Pedih!

Sumber : Ahmad Fedtri Yahya

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×