Terbaru, pelakon drama Pujaan Hati Kanda itu menjelaskan punca sebenar tentang perpisahan itu. Menurutnya, dia tidak tahan dengan perangai bekas kekasihnya yang sentiasa merendahkan dirinya.

Saya tetap mengharap

Kawan-kawan saya kerap meminta saya untuk meninggalkannya, tetapi saya tetap optimistik dan mengharap. Selama lima tahun bersama, saya diejek, ditolak dan dibuli.

Saya turut pernah dituduh tidur dengan pengurus kerana mahukan populariti.

Walau bagaimanapun, dia masih boleh meneruskan hubungan kerana dia percaya keadaan akan berubah.

Saya bukan perempuan jalang

Maaf, saya bukan perempuan jalang. Saya pastikan duit yang saya dapat halal. Saya juga pastikan kerja yang saya lakukan halal. Apa yang saya dapat bukan sahaja untuk diri saya tetapi untuk ibu saya juga.

Namun, Allah Maha Adil, bekas kekasih saya itu mengaku pernah menjalinkan hubungan dengan wanita lain. Sepatutnya saya minta putus lebih awal. Tetapi, saya tulis semua ini kerana berniat baik. Saya mahu kamu semua belajar daripada kesilapan saya.

Menurut Sarah, dia turut bersyukur kerana urusannya dipermudahkan selepas mengaku penat dengan hubungan mereka yang tiada kesudahan.

Jika seseorang tidak membuat anda gembira atau membuat anda merasa anda selalu kurang. Tinggalkan. Anda tidak perlu membuat alasan untuk orang lain.

Anda perlu mencintai diri sendiri sebelum anda boleh mencintai orang lain. Semoga Allah memaafkan dan melindungi kita.

Tambahan, dia akui lega selepas keputusan yang dibuat untuk berpisah semasa pergaduhan terakhir mereka.

Semoga kuat

Sumber : Sarah Hildebrand