berita

Puteri Sarah Nak Dua Anak Teroka Dunia, Pasang Niat Hantar Belajar Luar Negara – ‘Jangan Malukan Nama Mama Okey’

May 15th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Umum tahu, pelakon Puteri Sarah dan dua anaknya bercuti di Turki selepas dari menunaikan umrah sejak 21 April lalu.

Artikel Berkaitan: Puteri Sarah Kena Hadap Buli Siber, Mental Diganggu Sampai Anak Jadi Mangsa – ‘Masa Mula Kena Saya Asyik Menangis ..’

Rancang masa depan

Menerusi Instagram Stories, Puteri Sarah memaklumkan kehadiran dia ke sana bukan sekadar untuk melancong.

Dalam masa sama, aktres berumur 37 tahun ini memasang impian untuk menghantar putera sulungnya iaitu Syaikhul Islam menyambung pelajaran di Turki manakala anak perempuannya, Sumayyah pula menjadi doktor yang belajar di Egypt.

Dari sekarang, simpan angan-angan nak Syaikhul belajar dekat Turki. Sumayyah jadi doktor belajar dekat Egypt. Jadi, mulai sekarang kena terapkan bahasa Arab untuk mereka.

Datang Turki ni sambil-sambil temu bual pelajar kat sini ambil subjek apa, persediaan semua, kena mula dari sekarang. Tak salah nak sasarkan dari sekarang.

Jadi, boleh sediakan siap-siap anak-anak kena belajar apa supaya jadi orang berguna satu hari nanti.

Buat mama bangga

Dalam pada itu, pemilik nama lengkap Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin turut menitipkan pesanan agar dua anaknya itu sentiasa menjaga nama baik keluarga selain tidak menyusahkan ibu bapa.

Isteri kepada pengarah terkenal iaitu Syamsul Yusuf menginginkan anak-anaknya pergi merantau dan pulang dengan penuh ilmu di dada.

Jangan menyusahkan mama, ayah dan jangan malukan nanti nama mama okey Syaikhul dan Sumayyah. Buat saya bangga dengan belajar bersungguh-sungguh.

Jadi somebody nanti Insya-Allah dan sebagai ibu bapa, kami cuba didik dan susun semua yang terbaik untuk anak-anak dari kecil lagi.

Tak nak nanti anak dah besar panjang jadi tak guna, kita dapat malu. Apa-apa pun, berjaya dalam pelajaran, pergi terokai dunia dan balik dengan sesuatu.

Sekadar info, Puteri Sarah dan Syamsul berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah, 3.

Sumber: Instagram @puterisarahliyana

SKIP THIS AD ×