berita

‘Takdan Sebulan Tunang Orang Lain?’ – Lelaki Ini Tuntut Bekas Tunang Bayar Hutang

November 17th, 2018 | by Arini Saleh
Kini Trending

Setiap pasangan bertunang, pasti akan mengimpikan hubungan mereka akan berjaya hingga ke jinjang pelamin. Hakikatnya, tidak semua akan merasai nikmat hari bahagia tersebut apabila terpaksa memutuskan hubungan di atas sebab-sebab yang tertentu.

Seperti perkongsian lelaki ini, seminggu sebelum berkahwin tunang minta perhubungan diputuskan. Sebulan kemudian bekas tunang dipercayai telah mengikat tali pertunangan dengan lelaki lain pula. Tidak berpuas hati dengan perkara tersebut, lelaki ini meminta bayaran semula hutang namun diblock.

Putus tunang seminggu sebelum kahwin

Sekian lama aku diam akhirnyaa harini benteng kesabaran aku pecah. Orang yang taktau cerita mudah kata aku salah tapi depa taktau puncanyaa dari sapa! Seminggu nak kawen ttiba cakap takmau kawen. Katanyaa takda hati. Dah takda hati buat apa hang kejan aku nak bertunang la nak menikah awai? Untuk apa? Aku bayar duit kutu hang bulan bulan bayar duit sewa rumah hang apa segala sebab aku niat nak jadikan hang halal untuk aku tapi ini yang aku dapat?

Ajak bincang tapi kena block

Tak selamanyaa hang di atas. Putus tunang dengan aku takdan sebulan hang bertunang dengan orang lain? Hebat permainan hang. Lani aku takmau tau hang nak melingkop ka apa kaa. Aku dah cukup bersabar dengan hang dan bukannya aku tak minta cara baik bayar duit duit aku tapi hang yang memaksa utk aku viralkan muka hang. Aku dah msg dah minta ajak bincang luar dan dah bersabar tapi hang memilih jalan utk block aku. So harapnyaa lepas ni pandai laaa cari aku pulak. Report polis bakal menyusul lepas ni. Jangan lari lari dah yaa. SP tak besaq mana…… Minta sahabat sahabat saya share kisah saya. Saya buat kebaikan tapi dibalas taik oleh pmpuan ni.

Sumber : Syafiq Azmi

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×