berita

Rimas Dengan Iklan Produk Kecantikan Di Ruangan Komen Instagram, Ini Respon Tunku Idris

February 2nd, 2017 | by Ash Nordin
Kini Trending

2

Jika kita lihat usahawan jual produk kecantikan ni, mereka akan buat marketing gila-gila untuk mempromosikan produk mereka. Contoh paling dekat ialah Dato Sri Vida dan Dato’ Aliff Syukri. Muka mereka terpampang di setiap program TV. Ada juga penjual yang promote produk di Instagram, anda boleh nampak di ruang komen Instagram artis, ramai yang promote pil kurus, sabun putih kulit dan macam-macam lagi.

Perkara ni tak terkecuali dengan Tunku Idris, ye lah.. Mana tak rimas orang duk promote panjang lebar di komen instagram. Macam ambil kesempatan pun ada kan. Rimas dengan perkara tersebut, lihat respon Tunku Idris ni.. Kelakarnya.

Tukar bio Instagram

Screen Shot 2017-02-02 at 1.30.10 AM

Tapi di Instagram rasmi Tunku Idris dah tiada deskripsi bio seperti di atas ni.

Jangan beli produk supplements yang tak bagus untuk kesihatan

Screen Shot 2017-02-02 at 1.30.20 AM

Menurut kapsyen Tunku Idris,

Perhatian kepada semua, jangan beli supplements yang boleh merosakkan tubuh badan anda. Ia takkan membantu. Kita semua sedia maklum bahawa kaum wanita berhenti membesar pada umur 17-19 tahun (Jika tak salah saya), manakala lelaki sedikit lambat, itu namanya sains. Jenis supplements ni akan merosakkan hati anda, jadi jangan ambil. Saya tak faham dengan obsesi untuk jadi tinggi dan juga yang mempromosikan produk memutihkan kulit. Semuanya cantik dengan kelebihan tersendiri, cerah atau gelap, pendek atau tinggi. Bersyukur dengan apa yang dah Tuhan kurniakan untuk kita.

Sayangi diri anda

Screen Shot 2017-02-02 at 1.30.32 AM

Screen Shot 2017-02-02 at 1.31.06 AM

Sumber: Twitter

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×