berita

Saif Ali Khan Kongsi Foto Terbaru Anak Lelakinya. Comel Habis!!

February 14th, 2017 | by Hanis Aliaa
Kini Trending

header

Siapa tak kenal dengan pasangan terkenal Bollywood, Saif Ali Khan dan Kareena Kapoor. Tak dapat dinafikan yang mereka berdua sama cantik sama padan.

Dan baru-baru ini Kareena telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang dinamakan Taimur Ali Khan. Comel habislah anak pasangan ini. 

Kecik-kecik dah handsome.

Terbaru, Saif berkongsi gambar Taimur setelah sebulan di laman Instagramnya. Memang comellah. Rata-rata pengikut teruja dan memuji kecomelan Taimur. Haruslah comel. Mak ayahnya siapa kan. Admin tumpang gembira buat pasangan merpati dua sejoli ini.

Kenapa pilih nama Taimur?

Screen Shot 2017-02-14 at 11.09.22

Screen Shot 2017-02-14 at 11.08.43

Screen Shot 2017-02-14 at 11.09.10

Mesti ramai yang pelik kan kenapa pasangan ini memilih nama Taimur. Ada maksud ke? Sebenarnya memang ada maksud. Taimur dalam bahasa Arab maksudnya besi.

Nama Taimur ni juga diambil sempena nama seorang penakluk Turki-Mongol abad ke-14 dan pengasas Empayar Timurid di Parsi. Wahhh!! Saif dan Kareena memang nak anak lelaki mereka ini jadi pemimpin yang disegani.

Menurut Kareena dalam sebuah wawancara, Saif banyak membaca buku satera dan sejarah. Dia mahu nama itu meresap dalam diri  anaknya. Jadi nama Taimur bukan sesuatu yang mengejutkan buat Kareena.

Kredit : The Times of India

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×