berita

‘Saya Akan Bunuh Mereka..’ – 6 Ahli Keluarga Ditemui Mati, 2 Beradik Buat Pengakuan Di IG Sebelum Bunuh Diri!

April 6th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Seramai enam orang ahli keluarga warganegara Bangladesh telah ditemui mati di kediaman mereka yang terletak di Texas, Amerika Syarikat dengan kesan tembakan. Pihak polis bergegas ke lokasi kejadian selepas menerima panggilan kecemasan sekitar jam 1 pagi.

Angkara dua beradik

Foto: New York Post

Memetik laporan New York Post, insiden cemas yang berlaku itu dipercayai adalah angkara dua orang adik beradik lelaki. Difahamkan, kedua-dua mereka telah menembak nenek, ibu, bapa dan adik perempuan mereka.

Selepas keempat-empat mangsa sudah tidak bernyawa, kedua-dua suspek iaitu Farhan Towhid dan Tanvir Towhid dikatakan telah menembak diri mereka sendiri. Menurut sumber, rancangan pembunuhan ini telah dirancang oleh suspek sejak beberapa bulan lalu.

Siap tulis nota dekat IG lagi!

Foto: Farhan Towhid (New York Post)

Lebih mengejutkan apabila salah seorang rakan suspek mendedahkan bahawa Farhan (suspek) ada memuat naik satu nota panjang di Instagram miliknya dengan menceritakan peraancangan dia dan abangnya, Tanvir untuk membunuh ahli keluarga mereka.

Hai semua, saya akan bunuh keluarga saya dan diri saya. Rancangannya mudah. Kami ada dua senjata. Saya akan ambil satu senjata untuk tembak kakak dan nenek sementara abang akan membunuh ibu bapa dengan yang lain. Kemudian kita keluar. Sekiranya saya membunuh diri saya, mereka akan sengsara. Saya sayang keluarga saya sebab itulah saya buat keputusan untuk bunuh mereka.

Difahamkan, Farhan mengakui mengalami masalah kemurungan sejak dari tahun 2016 lagi. Sebelum ini, Farhan juga pernah cuba mengakhiri hidupnya. Hal ini berlaku kerana dia percaya kewujudannya di dunia ini adalah untuk merasai kebahagiaan dan sekiranya dia tidak gembira, maka dia tidak perlu hidup. Walaupun begitu, siasatan lanjut masih dijalankan berhubung kes ini.

Sumber: New York Post, Fox4News, 9news

SKIP THIS AD ×