berita

Selamatkan Anak Dari Diculik, Lufya Omar Cedera Kena Pukul Dengan Batang Kayu

June 28th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Pelakon Lufya Omar diduga dengan detik cemas apabila diserang seorang lelaki tidak dikenali pada Ahad.

Anak hampir diculik

Bercerita lebih lanjut, Lufya berkata kejadian berlaku ketika dia menemani anak perempuannya, Laana Haura ke taman permainan pada sebelah petang.

Dakwa aktres berumur 38 tahun, ada seorang lelaki Melayu cuba menculik anak perempuannya dan dedahnya dia juga mengalami kecederaan akibat kesan pukulan kayu.

Dua hari lalu saya diserang oleh seorang lelaki yang nak cuba menculik anak perempuan saya. Masa tu kami berada di playground Kota Damansara pada lebih kurang pukul 4 ke 5 petang.

Seorang lelaki Melayu yang bersifat dayus telah memukul saya menggunakan batang kayu ke kepala, badan serta menyebabkankecerderaan pada wajah dan badan saya.

Alhamdulillah anak selamat dan saya pun selamat. Im a fighter! Terpanggil nak kongsi sesuatu yang penting untuk kita semua.

Perkongsian pada Selasa itu turut memaparkan wajah Lufya dengan kesan calar merah gara-gara pergelutan.

Manusia tiada kemanusiaan

Dalam pada itu, pemilik nama Lutfyah Sheikh Omar mengingatkan semua wanita untuk mempunyai ilmu seni mempertahankan diri agar bersedia berdepan dengan situasi bahaya.

Apa yang saya nak sampaikan kat sini demi keselamatan anak serta diri kita sendiri walaupun kita ni wanita yang lemah kita kene ada ilmu mempertahankan diri.

Ikutkan orang yg menyerang tu lelaki yang agak besar dan kuat. Dengan izin Allah juga saya dapat melawan dan menyelamatkan anak saya. Syukur Alhamdulillah moral of the story is we must always stay alert.

Kita tak tahu orang zaman sekarang ni sanggup buat perkara-perkara yang keji. Manusia makin tiada kemanusiaan. Doakan kesembuhan dan keselamatan kami ya.

Untuk rekod, Lufya pernah mendirikan rumah tangga dengan Che Muhammad Hafiz Che Baharum pada 26 November 2016 dan dikurniakan anak perempuan, Laana Haura yang kini berusia empat tahun.

Bagaimanapun Lufya dan Hafiz yang merupakan seorang doktor bercerai pada 17 Jun 2020 di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Shah Alam.

Sumber: Instagram @lufyalaana

SKIP THIS AD ×