berita

Setahun Tunggu Rumah Ibu & Ayah Siap ‘Renovate’, Amyra Rosli Kena Tipu Lebih RM240k – ‘Ini Hasil Yang Saya Dapat?’

February 8th, 2023 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Di Instagram, pelakon, Amyra Rosli meluahkan rasa kecewa apabila dia menjadi mangsa penipuan sebuah syarikat pereka dalaman yang sepatutnya bertanggungjawab menyiapakan proses ubah suai rumah ibu dan bapanya.

Dah buat bayaran lebih RM240k

Menurut Amyra, dia sudah membuat pembayaran lebih RM240 ribu untuk proses ubah suai tersebut. Namun begitu, projek berkenaan dipercayai masih terbengkalai. Lebih teruk, bangunan rumah tersebut juga dikatakan telah rosak.

Saya gunakan khidmat interior designer dari sebuah syarikat ***** Ini kononnya dapat memudahkan dan mencantikkan rumah mama ayah saya.

Selepas membuat bayaran sebanyak RM240,000 lebih dan hampir setahun kami menunggu dan sabar dengan segala alasan dari mereka, inilah hasil yang saya dapat.

Semakin rosak bangunan rumah mama ayah. Banyak juga saya dengar ramai yang terkena dengan mereka. Ambil projek banyak-banyak selepas itu terbengkalai.

Astaghafirullahazim, berani betul korang aniaya orang dekat dunia ni. Tak apalah kita serahkan semua pada Allah, itu yang terbaik sya arasa. Dunia ni pun dah tenat, tak lama dah pun korg boleh “kencing” org sana sini.

Ujar ibu kepada dua orang cahaya mata ini, dia terpaksa memulakan segalanya meskipun rasa kecewa apabila ditipu masih terasa.

Sedih but Alhamdulillah, mungkin ujian ini ada hikmah disebaliknya.

Video

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli)

Sumber: Amyra Rosli

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×