berita

Siapa Nak Cover Ni? Gara-Gara Jiran Pinjam Ahlong, Kereta Kawan Jadi Mangsa!

July 27th, 2017 | by Shafika
Kini Trending

Kes ‘along’ atau peminjam duit tak berlesen ini bukanlah perkara baru di Malaysia. Banyak kes yang sebegini berlaku walaupun sudah sering di beri peringatan di kaca Tv mahupun melalui kempen kempen yang ada. Faktor desakan hidup yang melampau membuat mereka tidak dapat berfikir dengan baik sehinggakan orang tak bersalah jadi mangsa.

Contoh perkongsian wanita ini yang luah rasa geram bila kereta kawannya menjadi mangsa. Niat hanya nak melawat, tapi akhirnya kereta pula jadi mangsa..

Kereta teruk disimbah cat

Dugaan betul. Kesian kawan. Siapa nak cover ni?!#caripeminjamtu#pakaialamatsaudaratapidialesap#keretakawankeretabaru#nasiblah

Jiran dah pindah

Kes malam tadi. Sahabat datang nak ziarah. Parking depan rumah jiran. Tengah sedap bersembang,jiran lagi sebelah bagitahu kereta dah jadi camni. Kereta Suhaily Suliman dan Syafa Watti! Masalahnya semua gara2 saudara jiran tu meminjam AHLONG! orang lain yang menanggung yang takde kena mengena!!! Aku dah call ahlong tu bgtau kisah sebenar. Cari itu peminjam,kasi settle dulu sama dia. Langsi dia!

P/s: jiran dah pindah,rumah disewakan.saudara dia guna alamat rumah. Saudara tu tak duduk sini! Dia duk lubang taik!

#caripeminjamtu#pakaialamatsaudaratapidialesap#keretakawankeretabaru
#ppim
#siakapkeli
#share

Sumber : Nazihah Suliman

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×