berita

Tak Boleh Buat Majlis Kahwin Dekat Dewan, Keluarga Pengantin ‘Transform’ Reban Ayam

October 5th, 2021 | by Amirul Asraf
Video Popular

Siapa sangka, sebuah kandang ayam yang dianggap kotor dan jijik boleh diubah suai menjadi sebuah lokasi majlis pernikahan yang serba mewah. Video yang dimuat naik oleh Restya Ayu itu ternyata menjadi viral di TikTok dan mendapat perhatian warganet.

Wow lawanya!

@restya_ayuBISSMILLAH yang penting niat #GayaMi11Lite #muaindonesia #viral #fyp #weddinglampung #restyaweddingplaner #dekorasiwedding #lampunggeh #tiktoklampung? Mendung Tanpo Udan – King AmbyarPeople

Majlis perkahwinan yang dipercayai berlangsung di Jakarta, Indonesia itu berjaya mencuri perhatian orang ramai apabila sebuah kandang ayam mampu diubah suai menjadi sebuah lokasi pernikahan yang mewah. Difahamkan, keluarga pengantin memilih lokasi tersebut untuk mengadakan majlis perkahwinan kerana pelaksanaan sekatan aktiviti masyarakat (PPKM) Darurat di Indonesia.

Berikutan daripada itu juga, keluarga pengantin tidak menyangka bahawa majlis tersebut akan menjadi viral. Mereka turut menerima pelbagai komen positif bahkan soalan daripada netizen.

Proses nak bersih mesti penat

Di ruangan komen, rata-rata netizen memuji idea kreatif tersebut. Namun begitu, mereka yakin bahawa proses untuk membersihkan kandang ayam tersebut sangat memenatkan. Pada masa yang sama, netizen turut bertanya bagaimana keluarga pengantin menghilankan bau di kawasan tersebut. Setakat ini, hampir 46 ribu orang sudah menonton video tersebut dan 2000 ribu daripadanya memberi tanda suka.

Sumber: Restya Ayu 

SKIP THIS AD ×