berita

Tak Buat Majlis ‘Baby Shower’, Mira Filzah Nak Bersalin Normal

March 29th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Sama seperti wanita lain, pelakon Mira Filzah berharap untuk bersalin secara normal bagi cahaya mata sulung ini.

Artikel Berkaitan: Mira Filzah Masih Ligat Bekerja, Kaki Dah Makin Bengkak

Sedia fizikal & mental

Menurut Mira, 29, dia sebolehnya ingin merasa sendiri pengalaman namun akur sekiranya terpaksa melalui proses pembedahan.

Dijangka bersalin pada awal Mei, pemilik nama Nur Amirah Filzah Badioezaman akan berpantang di rumah ibunya.

Saya berhasrat melahirkan anak secara normal. Tetapi, iyalah, semuanya bergantung kepada keadaan. Kita tengok pilihan mana yang okay nanti.

Jika diikutkan, saya akan lengkap trimester ketiga kehamilan pada pertengahan bulan depan. Namun, ikut jangkaan, saya akan bersalin pada awal Mei.

Jadi, apa-apa pun, saya kena bersedia termasuk dalam aspek persiapan mental dan fizikal sepanjang fasa akhir kehamilan dan melahirkan anak.

Mira dan suami, Wan Emir Astar ditemui ketika Majlis Malam Women of Excellence Awards 2021/22 yang diadakan di Hotel Shangri-La, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Mira menerima anugerah dalam kategori seni dalam bahagian lakonan dan pengacaraan yang disampaikan oleh ibu mentuanya, Datuk Mastura Tan Sri Datuk Mohd Yazid iaitu Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Tugas-Tugas Khas).

Kongsi selepas raya

Pelakon yang popular dengan drama Pujaan Hati Kanda sepakat dengan suami akan berkongsi jantina dan nama anak kepada umum selepas bersalin.

Malah, kata Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-32, tidak ada majlis ‘baby shower’ yang akan diadakan tetapi sekadar santai bersama ahli keluarga dan kenalan rapat.

Cuma belum diputuskan nama yang akan dipilih. Insya-Allah, nama dan jantina anak akan dimaklumkan selepas saya bersalin.

Majlis mengalu-alukan kehadirannya seperti ‘baby shower’ pun tidak dibuat secara khusus. Lebih kepada sesi makan dan santai bersama kawan-kawan dan keluarga.

Pada Januari lalu, Mira berkongsi berita gembira di Instagram (IG) dengan mengesahkan dia kini sedang hamil.

Sekadar info, Mira dan Emir mendirikan rumah tangga pada 3 September tahun lalu di Pusat Konvensyen Sime Darby di Bukit Kiara, Kuala Lumpur.

SKIP THIS AD ×