berita

Tak Mahu Kes Saman ‘Munafik 2’ Berulang, Syamsul Yusof Beri Peringatan Jangan Muat Naik Visual Filem Terbitannya Di Media Sosial

June 25th, 2022 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Pengarah dan pelakon, Syamsul Yusof bakal mengambil tindakan undang-undang kepada mana-mana pihak yang memuat naik filem terbarunya di media sosial mahupun aplikasi TikTok.

Tolong delete sekarang!

Di Instagram, Syamsul mengenalpasti ada seorang pengguna Tiktok memuat naik visual/klip dari filem terbarunya. Berikutan daripada itu, Syamsul memohon individu tersebut memadam visual yang telah dimuat naik dengan kadar segera. Ujar Syamsul, segala informasi mengenai pemilik akaun tersebut boleh dikenal pasti.

Kepada tiktok user or mana-mana platform media sosial lain sila hati-hati. Tidak dibenarkan mengupload visual/klip dari filem melebihi 5 saat, pihak penerbit berhak saman anda dan tindakan undang-undang mahkamah boleh dikenakan.

Mengulas lebih lanjut, Syamsul memberitahu dia tidak mahu kes saman filem ‘Munafik 2’ berulang sekali lagi.

Sampai kedua orang tua menangis mohon maaf atas perbuatan tidak bertanggungjawab anak mereka. Maaf abang terpaksa ambil juga tindakan mahkamah dulu. Akhirnya diisytihar muflis kerana saman gagal dibayar. Oleh itu, jangan susahkan diri. Ini kesalahan berat.

Di akhir perkongsian, Syamsul memberitahu dia dan ‘team’ filem Mat Kilau ingin meraikan saat gembira ini dikala sambutan filem sangat luar biasa, setelah berpenat lelah menghasilkannya.

Bukannya ke balai polis dan turun naik mahkamah. Entahlah, jalan terus.

Sumber: Syamsul Yusof

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Content Champion at Rev Asia Berhad
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×