berita

Tak Nak Gaduh Rebut Lelaki, Wanita Rela Ex BF Jadi Abang Ipar – ‘Bercinta Dengan Aku, Jodoh Dengan Kakak’

September 22nd, 2021 | by Shira
Kini Trending

Sebagai seorang Muslim, pasti kita sudah tahu bahawa jodoh, rezeki dan ajal maut seseorang adalah rahsia Allah SWT dan ianya sudah ditetapkan semenjak kita masih berada dalam kandungan lagi.

Baru-baru ini, viral satu kisah mengenai seorang wanita mendakwa bekas teman lelakinya telah berkahwin dengan kakaknya sendiri.

Bekas kekasih kahwini kakak kandung

Menerusi laporan yang dipetik daripada Suara.com, wanita tersebut mengakui sudah merelakan bekas teman lelakinya itu mengahwini kakak kandungnya. Berdasarkan video pendek yang dikongsikan di TikTok, Jemebesemahasli mengucapkan tahniah kepada pasangan pengantin tersebut. Jelas wanita ini lagi, dia ikhlas menerima dan sudah menganggap lelaki itu sebagai abang iparnya.

Selamat pengantin baharu buat kakak dan bekas kekasih. Semoga kalian membentuk sebuah keluarga yang bahagia. Bercinta dengan saya,  namun akhirnya jodoh dengan kakak saya sendiri.

Tidak terhenti di situ, wanita ini memaklumkan dia reda dengan ketentuan yang telah ditetapkan buat dirinya. Malah dia juga sudah menerima kenyataan bahawa selama ini dia telah ‘menjaga’ jodoh kakak kandungnya sendiri. Tambahnya, dia lebih rela mengalah daripada bertengkar dan bermasam muka dengan kakaknya sendiri kerana berebut lelaki.

Video

 

Video yang dikongsikan itu telah ditonton hampir 500,000 kali dan kebanyakan netizen mengagumi ketabahan wanita ini. Malah tidak kurang juga ada di antara mereka mendoakan agar wanita ini akan bertemu dengan jodoh yang lebih baik.

Sumber: Suara.com, Jemebesemahasli

SKIP THIS AD ×