berita

Noor Kartini Tak Pernah Pukul Anak-Anak, Neelofa Hadiahkan Sejadah Harga RM2500

May 19th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Usahawan terkenal Datin Noor Kartini dan Neelofa sangat disayangi ramai orang dan menjadi contoh kepada anak muda terutama dalam bidang perniagaan.

Artikel Berkaitan: ‘Neelofa Percaya Redha Ibu Bapa, Dah Tinggi Mana Pun Tetap Dahulukan Mama’ – Noor Kartini

Artikel Berkaitan: Saudara Kelantan Puji Bilal Segak & Macam Jebat Jayden, Peminat Neelofa Lagi Teruja

Tak pernah pukul anak

Menerusi siaran langsung di Instagram (IG) pada Rabu, Neelofa, 33, mengajukan soalan daripada peminat yang bertanya sama ada Noor Kartini pernah pukul anak-anak.

Jawab pemilik nama lengkap Noor Kartini Noor Mohamed, dia tidak tergamak untuk berbuat demikian kerana sayangkan anak-anak.

Tak pernah la. Sayang anak macam mana nak pukul.

Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor akui dia tidak pernah melihat mamanya ‘angkat tangan’ dengan adik beradiknya. Biarpun sibuk menguruskan bisnes, kata Neelofa mamanya tidak pernah mengabaikan pelajaran anak.

Sepanjang ini, Neelofa tak pernah nampak mama pukul mana-mana anak. Dan saya pun tak pernah dipukul oleh mama walau macam mana situasi pun.

Mama sangat menitikberatkan pelajaran. Bagi tuisyen, bagi perhatian, suruh buat homework, tanya perkembangan sekolah.

Saya ingat lagi masa darjah tiga dan hari itu ada ujian. Sepanjang perjalanan dari rumah ke sekolah dalam kereta tu, mama suruh ikut (baca) zikir penerang hati. Baca banyak kali.

Hadiah sejadah

Dalam pada itu, bekas hos MeleTOP ini mendedahkan dia pernah menghadiahkan sejadah yang berharga RM2500 kepada Noor Kartini. Katanya lagi, sejadah itu dibeli ketika kali pertama dia mengerjakan ibadah umrah pada tahun 2012.

Masa itu umur saya 23 tahun, pada tahun 2012. Saya pergi umrah untuk kali pertama. Masa itu berlakon drama tak banyak lagi.. Sejadah itu harga RM2500 dan sangat berat.

Gigih nak bawa balik untuk mama saya hand carry (naik kapal terbang). Lagi berharga sebab masa itu saya tak ada duit, RM2500 rasa mahal sangat.

Tapi saya fikir kalau bagi kat mama, nanti pahala mama sembahyang, dapat kat saya (sambil ketawa). Sampai ke hari ini, mama masih guna..masih ada dalam bilik tidur.

Sumber: Instagram @naelofar

SKIP THIS AD ×