berita

Tangki Dibaling Batu, Bunian Hilang Anak Mengamuk, Kisah Seram 50 Pelajar Diserang Histeria Terungkai

June 19th, 2020 | by Shira
Kini Trending

Kisah gangguan histeria terutamanya melibatkan makhluk alam ghaib bukanlah satu perkara yang asing lagi terutamanya bagi kalangan pelajar di sekolah berasrama.

Terbaru, seorang pangguna Twitter iaitu Aryyaff yang juga merupakan salah seorang penuntut di sekolah jenis asrama penuh berkongsi semula kisah seram yang pernah dilalui oleh rakannya.

Kisah seram MRSM Muar

Baling batu dekat tangki

Menceritakan kisah itu, individu ini memberitahu salah seorang rakannya telah membaling batu ke arah tangki berkenaan sehingga membuatkan tingkap kaca disitu pecah. Mereka kemudian beredar dan meninggalkan kawasan tersebut  sebelum menuju ke dewan selera.

Pelajar ‘lari’ keluar blok

Ada lembaga ikut masuk bilik

Tambahnya lagi, salah seorang pelajar tersebut dikatakan telah ‘lari’ daripada asrama tetapi rupa-rupanya pelajar itu sedang menyorok di tepi sebatang pokok di kawasan tangki berkenaan kerana di dalam biliknya terdapat satu lembaga.

Warden kemudian terus bertindak memanggil ustaz dan warden-warden yang lain bagi membantu ‘merawat’ pelajar terbabit.

Pelajar diganggu, histeria

Pada keesokan harinya,  keadaan di asrama semakin kelam-kabut. Seorang demi seorang pelajar telah dirasuk dan ada yang menjerit seperti terkena histeria.

Dilarang masuk bilik

Bunian mengamuk

Punca histeria yang berlaku akhirnya terbongkar dan mereka mendapati bahawa makhluk tersebut iaitu bunian di tangki itu ‘mengamuk’ kerana anaknya telah hilang. Difahamkan, anak bunian tersebut telah mengikut salah seorang pelajar di asrama tersebut.

Anak bunian hilang

Pelajar diarah balik

Buat perjanjian dengan jin

Sumber: Aryyaff

SKIP THIS AD ×