berita

‘Terima Kasih Untuk Pahit Manis’ – Umum Bersara Dari Dunia Seni, Sarah Hildebrand Enggan Ditemu Bual

April 17th, 2022 | by Zulaikha
Kini Trending

Pelakon Sarah Hildebrand mengejutkan ramai selepas mengumumkan bahawa dia mengambil keputusan untuk undur diri dari dunia seni.

Masa yang sesuai

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sarahhildebrand

Menurut Sarah, 32, dia tidak akan mengambil sebarang tawaran berlakon atau mengacara selepas ini biarpun masih ada segelintir produksi yang menawarkan.

Saya fikir sesuai untuk memaklumkan bahawa saya mahu bersara daripada dunia seni di Malaysia. Saya tidak akan terima tawaran sama ada sebagai pelakon atau pengacara televisyen (TV).

Saya sebenarnya masih dapat tawaran daripada produksi, maaf cuma tidak beri maklum balas lagi. Pengumuman bersara ini, buatlah apa-apa pun bagi tular dan semua orang tahu.

Sarah membuat pengumuman itu dengan memuat naik video ‘reels’ di laman Instagram miliknya pada Ahad.

Tambah pemilik nama Nur Sarah Marie Hildebrand Asyraf Hildebrand, dia juga enggan menerima sebarang temu bual berkenaan persaraan.

Saya, Sarah Hildebrand dengan rasa hormatnya tidak akan mengambil sebarang temu bual berkaitan dengan pengumuman bersara, atau sebarang temu bual melibatkan perkara itu.

Terima kasih untuk pahit manis

Dalam pada itu, pelakon drama Seindah Tujuh Warna Pelangi turut mengucapkan terima kasih kepada semua pihak kerana memberi peluang kepadanya untuk menjadi anak seni selama tujuh tahun.

Terima kasih untuk pahit manis selama ini. Saya akan hargai setiap momen dan pengalaman itu. Semua itu bantu saya jadi manusia dan artis yang lebih baik. Jumpa kalian semua di sisi yang lain.

Untuk rekod, Sarah mencetuskan kontroversi apabila dia mengambil keputusan untuk tidak lagi bertudung pada Oktober 2020 selepas hampir setahun berkahwin dengan Otto Gilen.

Sumber: Instagram @sarahhildebrand

SKIP THIS AD ×