berita

Terkejut Nampak Ular Di Dapur, Mimpi Ayu Damit Jadi Kenyataan – ‘Mujur Saya Nampak, Kalau Tak…’

December 4th, 2021 | by Amirul Asraf
Kini Trending

Penyanyi, Ayu Damit berkongsi detik cemas sewaktu ternampak seekor ular di ruang dapurnya. Lebih cemas, Ayu turut mengalami mimpi yang aneh pada hari sebelumnya.

Artikel berkaitan: Ayu Damit Terkilan Netizen Hanya Baca Tajuk & Tak Faham Cerita Sebenar – ‘Saya Tak Kata Pun Tak Bagi Anak-Anak Cucuk Vaksin!’

Macam dalam mimpi

Sakit kepala dan gigil masih terasa sampai sekarang. Baru sekarang Ayu dapat nak luahkan. Allahuakbar lari mcm tak cukup tanah tadi. Malam semalam sbelum tidur, sembang dengan dudy @syedpogi yang malam kelmarin Ayu mimpi ular dan ular tu mematuk kena tangan Ayu. Tiba-tiba pagi tadi bila nak masuk dapur ambil kuali, tengok tepi bidai tu ada ular sebiji dalam mimpi Ayu dah stanby nak mematuk Ayu. Allahhuakbar nasib baik la ternampak ular tu kalau tidak tak tahu la apa nak jadi dekat Ayu masa itu.

Menurut Ayu, dia sempat berkongsi dengan suami, Syed Fauzi mengenai mimpinya pada hari sebelum kejadian dia ternampak ular. Ujar Ayu, dia mimpi ular tersebut mematuk tangannya. Namun, siapa sangka mimpi tersebut menjadi kenyataan apabila dia ternampak seekor ular di ruangan dapur rumahnya. Tambah Ayu, ular tersebut sedang menunggu masa untuk mematuknya. Oleh kerana terlalu panik, Ayu segera lari dan menutup pintu dapurnya.

Kenapa mimpi jadi kenyataan?

Syukur sangat tak jadi apa-apa sebab Ayu sempat lari dan terus tutup sliding door dapur dan lari ke atas tutup pintu sliding door bilik juga takut dia naik ke atas sebab takut dia nak naik ke bilik pula, dah la time tu dudy tak ada keluar kejap beli barang lepas jadi terpinga-pinga seorang-seorang dalam situasi itu. Anak-anak pula dekat ruang tamu masing-masing mengadap gadjet la. Jadi tak keruan la Ayu time tu.

Bercerita lebih lanjut, Ayu bersyukur dia dan anak-anak selamat. Cuma dirinya masih termenung dan berfikir mengapa mimpi tersebut menjadi kenyataan. Ayu turut terfikir mengenai petanda semua yang telah berlaku. Sebagai seorang yang beragama Islam, Ayu reda dan bersyukur atas lindungan Allah terhadap keluarganya

Terima kasih Ya allah aku bersyukur atas lindungan mu kepada ku dan keluarga, kau kuat kan semangat aku dan kau jauh kan la aku dari perkara yang tidak baik dtg pada ku. Amin.

Sumber: Ayu Damit

SKIP THIS AD ×