berita

‘Terus Cair Kepala Lutut..’ – Tengku Fahd, Adinda Sultan Pahang Ke-6 Curi Tumpuan Netizen

January 15th, 2019 | by Shafika
Lensa Insta

Sejak sidang media khas pertabalan Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah sebagai Sultan Pahang Ke-6, kemunculan adinda baginda Tengku Fahd Mua’adzam berjaya mencuri perhatian netizen.

Majlis yang diadakan di Istana Abu Bakar Sabtu lalu itu menyaksikan Putera itu segak memakai baju Melayu bewarna mint green.

Memang kacak!

Mendapat lebih 700 retweet, tweet ini mendapat perhatian ramai netizen. Rata-rata memuji dan tertarik dengan ketampanan Tengku Arif Temenggong Pahang yang merupakan putera kepada Sultan Ahmad Shah Sultan Abu Bakar Ri’ayatuddin Al-Muadzam Shah dan Sultanah Kalsom Abdullah itu.

Anak sulung Sultan Ahmad Shah dan Sultanah Kalsom

Buat pengetahuan semua, Tengku Fahd merupakan adinda kepada baginda Tengku Abdullah serta anak sulung kepada Sultan Ahmad Shah dan Sultanah Kalsom Abdullah. Di usia 25 tahun, Tengku Fahd sudah memikul tanggungjawab sebagai pengerusi kepada ‘Sultan Ahmad Shah Environment Foundation’.

Putera ini amat mencintai alam sekitar dan sering meluangkan masa kosongnya dengan aktiviti kebajikan di Pahang. Tengku Fahd merupakan graduan Universiti Princeton, US.

Ramai teruja

Sumber : Jebs

The following two tabs change content below.

SKIP THIS AD ×