berita

Tidak Tenang Sejak Pakai Tudung – Kontroversi Buka Tudung, Penjelasan Sarah Ali Dikecam Netizen

April 11th, 2017 | by Shafika
Isu & Kontroversi

sarahali

Baru baru ini Sarah Ali menjadi bualan netizen apabila dia tampil dengan imej tidak bertudung setelah hampir setahun bertudung. Rata rata netizen mengecam keputusan yang diambil oleh Sara Ali itu.

Melalui perkongsian di Facebook Live milik Sarah sebentar tadi, dia telah memberi penjelasan mengenai isu ini. Namun, video yang berdurasi selama 23 minit 44 saat itu mendapat kecaman netizen sekali lagi.

Tidak mahu jadi hipokritsarahali1

Setahun saya rasa bersalah dan hidup saya tidak tenang. Tidur pun tak lena. Mula-mula fikir nak diamkan diri tetapi sampai bila saya harus hidup dengan keadaan sebegini?

Apa yang saya lakukan ini bukan patut dibanggakan pun tetapi saya sudah lama berfikir dan tidak mahu menyembunyikan hal ini.

Keputusan ini dibuat selepas berbincang dengan banyak pihak termasuk keluarga saya dan beberapa orang lain dalam industri hiburan terutama wartawan.

Berhijab bukan kerana Allah

sarahali2

Setahun saya rasa bersalah dan hidup saya tidak tenang. Tidur pun tak lena. Mula-mula fikir nak diamkan diri tetapi sampai bila saya harus hidup dengan keadaan sebegini?

Saya akui saya berhijab bukan kerana diri sendiri atau kerana Allah tetapi kerana sesuatu (yang tidak mahu saya sebutkan).

Tiada ibu atau bapa yang bangga dengan keputusan ini terutama melibatkan urusan agama. Tetapi mereka akur walau tidak bersetuju dengan keputusan ini.

Serba salah tipu setahun

sara 2

Ya, akan ada impan yang saya sendiri tidak boleh duga. Banyaknya saya nampak daripada sudut negatif, jika ia menjejaskan karier saya tiada apa yang boleh saya buat.

Ini silap saya, sepatutnya saya bertindak menggunakan akal tetapi tidak. Saya buat (berhijab) sesuatu atas sebab sesuatu.

Saya meminta maaf sebab tidak menjadi diri sendiri, tetapi saya sudah cuba yang terbaik. Saya tidak suka bangun tidur dengan perasaan bersalah dan menipu semua orang selama setahun.

Berhijab satu kesilapan

Netizen berang

komenn1

Sumber : Astro Gempak

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×