berita

[TIPS] Amalkan Langkah-Langkah Ini, Bantu Elak Jangkitan Virus dan Influenza!

March 11th, 2020 | by Intan Mahsuri
Shout Out!

Penyakit berjangkit semakin berleluasa ye. Baru-baru ni kita digemparkan dengan gelombang kedua Covid-19. Sebab tu penting untuk kita ambil langkah berjaga-jaga terutamanya bagi korang yang kerap meeting dengan client, hangout dengan kawan dan suka pergi tempat-tempat awam.

Dalam situasi ini, pihak kami nak share sedikit tips dan perkara yang korang boleh amalkan untuk bantu elak jangkitan penyakit-berjangkit dan influenza yang disebabkan oleh jangkitan virus.

1. Cuci tangan dengan kerap…

Perkara ni nampak remeh ye, tapi tolong ambil berat. Tolong cuci tangan korang selepas korang sentuh tempat-tempat yang kerap disentuh dan dipegang oleh orang awam contohnya pemegang dalam pengangkutan awam seperti bas, MRT, LRT, komuter dan sebagainya.

Korang yang jenis suka bersin dan tutup dengan tangan pun, please sangat-sangat cuci tangan korang lepas tu.

Ingat, kuman ada dimana-mana sahaja. Jadi, pastikan korang sentiasa cuci tangan bila perlu, bukan cuci tangan sebelum dan selepas makan serta selepas menggunakan tandas sahaja.

2. Tolong gunakan sanitizer!

Tolong sangat-sangat guys, guna la sanitizer selepas cuci tangan. This thing akan bantu korang bunuh kuman yang ada pada tangan dan kawasan yang terdedah tadi.

Especially, korang yang ada anak kecil, please sanitize area tempat duduk dan meja makan bila korang makan dekat luar. Kita tak tahu kalau sebelum tu ada orang bersin dekat kawasan tu, atau pegang tempat tu dengan tangan yang kotor.

Ambil berat ye tentang kebersihan. Benda ni penting sangat sebab bayi baru nak develop sistem imunisasi diorang. Jangan sebab kecuaian korang, bayi korang dan mungkin korang sendiri boleh terkena penyakit-berjangkit.

3.  Pakai medical mask bila di tempat umum!

Min tahu, susah sikit nak dapatkan medical mask sekarang sebab stok dah kurang. Sebolehnya spare satu atau dua medical mask dan gunakan apabila korang nak berkunjung ke kawasan awam.

Medical mask ni mainkan peranan sebagai barrier antara korang dengan orang yang membuat interaksi dengan korang. Ye la! kita tak tahu kan, dekat tempat umum tu siapa yang sakit, siapa yang tidak. Jadi, Penggunaan medical mask amat digalakkan dalam usaha,  mengelakkan sebarang jangkitan virus dan influenza.

4. Consume makanan yang sihat, tinggi zat dan protein!

Last but not least, tolong amalkan gaya pemakanan yang sihat. Ambil sayur dan buah-buahan secara kerap untuk bantu memperkuatkan sistem imunisasi badan. Kurangkan makan daging ye, musim-musim penyakit berjangkit tengah asyik berlangsung.

Nak lebih mudah? Korang boleh ambil BeFine yogurt drink sebotol sehari. Diperkaya dengan probiotik Bifidobacterium, probiotik ini merupakan kombinasi beberapa laktik asid yang membantu menguatkan lagi sistem imunisasi.

Untuk pengetahuan korang BeFine Yogurt drink diformulasikan di Jepun dan Bifidobacterium merupakan leading probiotic yang telah diuji dan terbukti secara klinikal mampu membantu menguatkan sistem imunisasi tubuh badan dalam usaha mencegah jangkitan virus penyakit-berjangkit dan influenza.

 

BeFine yogurt drink ni sangat best sebab ianya mengandungi 0% kolestrol dan 0% lemak. Kalau korang diet pun still boleh amalkan BeFine.Mempunyai 4 perisa yang terdiri daripada original, passion fruit, mulberry dan strawberry, min yakin korang akan meyukainya.

 

BeFine datang dalam 2 saiz iaitu 600 gram dan 200 gram. Korang yang nak consume secara peribadi, korang boleh beli yang 200 gram punya senang nak bawa kemana-mana. Kalau untuk family admin cadangkan serving yang 600 gram. siapa yang gemar yogurt cup, BeFine ada dua perisa iaitu original dan passion fruit dengan berat 120 gram. Ianya 60% kurang gula berbanding yogurt cup jenama lain.

Mana nak dapatkan minuman yogurt BeFine?Korang boleh dapatkan minuman yogurt BeFine dipasar raya terpilih seperti berikut:

 

Nak tahu lebih detail tentang BeFine, korang boleh klik link dibawah.

Facebook: BeFine

SKIP THIS AD ×