berita

Tiz Zaqyah Akui Imej Rambut Merah Lebih Tonjol Dirinya Yang Sebenar

May 20th, 2014 | by Noraniza
Isu & Kontroversi

Kusinero Cinta-4

Awal bulan lalu, nama pelakon cantik ini kecoh diperkatakan di laman sosial dek kerana perubahan drastik yang dilakukan terhadap rambutnya.

Tampil berani dengan imej rambut merah, para peminat dilihat saling bertelagah di laman Instagram Tiz Zaqyah mengenai perkara tersebut.

Artikel Berkaitan: Tiz Zaqyah Warnakan Rambut Merah, Peminat Pula Yang Bertelagah

Terkini, ketika ditemubual di sidang media drama Kusinero Cinta, Tiz memberitahu bahawa dia kini selesa dengan imej barunya itu dan mahu menjadi dirinya sendiri.

Kusinero Cinta-12

Tiz Zaqyah mahu jadi dirinya sendiri

“Pengalaman mengajar saya tentang penerimaan peminat. Mungkin dulu saya mempunyai persepsi yang salah yang pelakon tak boleh buat itu dan ini. Tapi sebenarnya tak pun. Peminat sebenarnya tetap terima.

Just be yourself. Ramai orang cakap Tiz sekarang macam santai sangat, tak ada aura artis. Yes, because I am a normal person. Jadi, tak boleh harap saya untuk jadi contoh kepada semua orang.”

Ditanya mengenai hubungan percintaan dengan kekasihnya, Tiz juga memberitahu bahawa dia kini lebih bersikap terbuka untuk berkongsi kisah kehidupannya di laman sosial.

“Saya cuma nak kongsi dengan kawan-kawan dan peminat dan saya rasa selesa sebab saya tak perlu menyorok berbanding dulu bila orang bertanya dan saya sering menidakkan.

Bila dah terbuka macamni lagi senang dan sebagai seorang wanita memang wujud naluri untuk berkahwin. Kalau ada nanti akan diberitahu. Tapi bukanlah dalam tahun ini sebab takkan sempat nak buat persiapan.”

Kusinero Cinta-3

Tiz Zaqyah rancang program berfaedah untuk remaja menerusi KLCalling

Tiz juga memberitahu bahawa dia kini sedang merancang beberapa aktiviti baru untuk syarikatnya, KlCalling yang ditubuhkan untuk membangkitkan kesedaran kepada remaja supaya menjadi lebih positif dan aktif.

“Saya nak banyakkan aktiviti-aktiviti berfaedah untuk remaja. Mungkin ramai orang ingat benda ini buang masa, tapi sebenarnya boleh diubah suai menjadi perkara yang baik.

Daripada melepak, baik ajak orang ramai, terutamanya remaja buat perkara-perkara macam ini. Malah sebahagian daripada hasil pembelian t-shirt juga disalurkan kepada badan kebajikan.”

Kusinero Cinta-42

Aaron Aziz, Tiz Zaqyah dan Jericho Rosales bakal bergandingam dalam Kusinero Cinta

Beralih kepada soal kerjaya pula, Tiz bakal muncul sebagai heroin dalam drama ‘Kusinero Cinta’ yang mula ditayangkan pada 26 Mei setiap hari Isnin hingga Rabu jam 10.00 malam di Mustika HD (saluran 134).

Istimewanya, drama 60 espisod ini akan menampilkan dua pelakon kegilaan ramai iaitu Aaron Aziz dan bintang terkemuka dari Filipina, Jericho Rosales. Jangan lupa tonton tau!

The following two tabs change content below.

Noraniza

Senior Head Of Sponsored Content, Malay Division at Rev Asia Berhad
People will hate you, rate you, shake you and break you. But how strong you stand is what makes you! :)

SKIP THIS AD ×