berita

Tom Hanks, Isteri Disahkan Positif Covid-19

March 12th, 2020 | by Shafika
Kini Trending

Peningkatan wabak penyakit Covid-19 nampaknya menjadi semakin parah apabila angka positif dan kematian semakin meningkat. Malah, di Malaysia sendiri virus corana sudah masuk gelombang kedua. Wabak ini turut terkena tempias kepada pengarah dan pelakon terkenal Tom Hans dan isterinya, Rita Wilson.

Mereka merupakan antara selebriti pertama antarabangsa yang sendiri mengumumkan kepada awam bahawa mereka telah melakukan pemeriksaan dan disahkan Covid-19.

Kami berasa demam sedikit

Berita itu dikhabarkan sendiri oleh Tom Hanks menerusi laman media sosial miliknya. Pasangan suami isteri berada di Australia untuk menghasilkan filem Elvis Presley, di mana dia sendiri memainkan watak sebagai ikon Presley, Kolonel Tom Parker.

Hello semua, Rita dan saya berada di sini di Australia. Kami berasa sedikit penat, selsema dan sakit badan. Rita alami deman ‘on off’ yang kadang-kadang kesejukkan. Ingin mengelakkan perkara yang terjadi seperti apa yang dunia kita sedang hadapi, kami telah membuat ujian untuk Coronavirus, dan didapati positif.

Sekarang apa yang perlu dilakukan seterusnya? Pegawai Perubatan mempunyai protokol yang mesti diikuti. Kami akan diuji diperhatikan, dan terpencil selagi keperluan kesihatan dan keselamatan awam. Tidaklah kalau ia mengambil dalam masa hanya satu hari, bukan? Kami akan terus memberi perkembangan terkini dari masa ke semasa.

Warner Bros akan bekerjasama dengan kesihatan Australia

Mengakhiri ucapan tersebut, dia memesan agar semua orang menjaga diri. Orang ramai mendoakan mereka berdua agar terus sembuh dari penyakit ini. Dalam pada itu, menurut portal luar negara, Warner Bros selaku pengedar di belakang filem ini mengeluarkan kenyataan sejurus selepas Hanks dan Wilson umumkan perkara tersebut.

Kami telah dimaklumkan bahawa ahli syarikat dari filem Elvis kami, yang kini dalam pra-pengeluaran di The Gold Coast, Australia, telah diuji positif untuk COVID-19 (coronavirus). Kami bekerjasama rapat dengan agensi kesihatan Australia yang sesuai untuk mengenal pasti dan menghubungi sesiapa sahaja yang mungkin mempunyai hubungan langsung dengan individu tersebut.

Kesihatan dan keselamatan ahli-ahli syarikat kami sentiasa menjadi keutamaan kami, dan kami mengambil langkah berjaga-jaga untuk melindungi semua orang yang bekerja pada produk kami di seluruh dunia. Individu yang diuji positif untuk COVID-19 kini menerima rawatan.

Terdahulu pada hari Rabu, Pertubuhan Kesihatan Sedunia secara rasmi mengisytiharkan COVID-19 sebagai pandemik global. Terdapat lebih daripada 115,000 kes coronavirus yang disahkan di seluruh dunia, dan penyakit tersebut telah membunuh lebih daripada 4,200 orang.

Sumber : Variety, Tom Hanks

The following two tabs change content below.

Shafika

Content Champion at Rev Asia Berhad
I'm not fat, I'm just easy to see

SKIP THIS AD ×