berita

Ucapan Puitis Jalaludin Hassan Buat Isteri Sempena Ulang Tahun Kelahiran Ke-50 – ‘Isteriku Dunia Akhirat’

January 13th, 2022 | by Amirul Asraf
Lensa Insta

Sempena ulang tahun kelahiran isteri tercinta yang ke-50, pelakon veteran, Dato Jalaludin Hassan meluahkan ucapan istimewa buat isterinya, Rapidah Abd Ghani di Instagram. Sweetnya!

Isteriku dunia akhirat

Realitinya aku tidak pandai mencurahkan perasan hati ini. Berbeda ketika aku di dalam set pengambaran. Mungkin aku hebat mencurahkan perasan hati ku, namun ianya hanya sekadar lakonan dalam menghayati watak atas arahan Tuan Director Ahmad Nisfu demi sesuap nasi untuk menyara keluargaku.

Menurut Jalaludin Hassan, dia tidak pandai meluahkan isi hati secara realiti jika dibandingkan dalam dunia lakonan. Oleh itu, pelakon filem ‘Pulang’ ini mengambil kesempatan yang ada untuk meluahkan ucapan istimewa buat isteri tercinta sempena ulang tahun kelahiran yang ke-50.

Ujar Jalaludin, dia mendoakan agar isterinya itu dikurniakan keberkatan, kesihatan, kesabaran, ketaatan, dimurahkan rezeki, keikhlasan hati dalam pergaulan juga ketika beribadat dan dikurniakan kebahagiaan dunia akhirat hingga ke jannah.

Happy birthday sayang. Isteri ku dunia akhirat.

Romantiknya!

Menjengah di ruangan komen, rata-rata rakan artis dan netizen menyatakan Dato Jalaludin Hassan seorang yang sangat romantik dan sentiasa tersenyum apabila bersama isteri tercinta. Netizen turut mendoakan pasangan ini sentiasa sihat dan berkekalan hingga ke akhir hayat.

Sumber: Jalaludin Hassan

The following two tabs change content below.

Amirul Asraf

Senior Content Champion at Rev Media Group
I became a writer to come as close as possible to the heart of the world.

SKIP THIS AD ×