berita

[VIDEO] Beli 40 Tahun Dulu RM662 Je, Jual Balik Emas RM5,800

October 22nd, 2021 | by Zulaikha
Kini Trending

Foto: News18

Tabiat membeli emas bukan satu perkara yang baharu dan sudah lama dipraktikkan sebagai pelaburan masa depan selain dapat dijadikan aksesori bagi wanita. Peningkatan harga emas yang meningkat saban hari secara tidak langsung dapat memberikan keuntungan kepada pemiliknya.

Artikel Berkaitan: Pakai Emas 60kg Masa Kahwin, Tetamu Kasihan Pengantin Perempuan Kena ‘Tayang’ Hantaran’ Suami

Artikel Berkaitan: Makin Menjadi-Jadi Pula Trend Tayang Emas Di Media Sosial…

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Terima Emas 1/2 Kilogram, Rumah Agam 3 Tingkat & Duit Hantaran RM30k, Wanita Bertuah Dapat Suami Kaya!

Untung jual emas semula

Seperti video dikongsi seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Diyah_Hasyim berasal dari Indonesia, menceritakan keuntungan yang diperoleh oleh seorang gadis yang bertindak menjual gelang emas yang dibeli oleh bapanya. Difahamkan gelang tersebut telah dibeli pada tahun 1980 dengan harga Rp 2,250 (RM662) dan harga per gram emas ketika itu adalah Rp 7o ribu (anggaran RM20.60).

Bapanya beli emas pada tahun 1980 masa ini emas per gram Rp 70 ribu (anggaran RM20.60). Cuba kira berapa keuntungan dia guys!

Pelaburan tersebut membuahkan hasil apabila gelang emas tersebut berjaya dijual semula dengan harga Rp 20 juta (RM5,894) dan mengikut pengiraan gadis ini memperoleh keuntungan sebanyak RM5,523. Ketika artikel ini ditulis video tersebut telah ditonton hampir tiga juta dan meraih pelbagai respon daripada wargamaya.

Ujar mereka, pelaburan membeli emas merupakan satu perkara yang menguntungkan berikutan peningkatan harga emas yang meningkat saban hari.

Video penuh:

@diyah_hasyimbaru beli .pas di jual mau nya naik .jngn salah paham iya guys kita trima emas ada pasaran emas nya##masukberanda ##fypdongggggggg ##fyp? ##YangPentingLakuin? Wolfgang Dance – DUTCH N3VER DIE!!!!

Untung beli emas

Sumber: Diyah_Hasyim

SKIP THIS AD ×