berita

[VIDEO] ‘Boleh Lah Ayah, Nak Ikut..’ – Bapa Kerja Di Kawasan PKPD, Tangisan & Rayuan Anak Frontliner Ini Bikin Sebak!

February 18th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Terpaksa berjauhan dan berpisah dengan insan tersayang terutamanya ahli keluarga akibat pandemik Covid-19 pastinya menyedihkan.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Suami Buat Kejutan Pulang Ke Rumah Lepas Setahun ‘Terpisah’, Reaksi Isteri & Anak-Anak Bikin Sebak!

Itulah momen perit yang dilalui oleh kanak-kanak ini apabila terpaksa berpisah dengan bapanya yang berkhidmat sebagai frontliner.

Merayu nak ikut ayah

Berdasarkan video yang dikongsikan oleh seorang wanita yang dikenali dengan nama Cik Sue memaparkan anak lelakinya menangis teresak-esak sambil merayu kepada si ayah supaya tidak meninggalkannya. Difahamkan, suami wanita ini berkhidmat sebagai petugas barisan hadapan di Penjara Tapah. Oleh kerana kawasan tersebut dilaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), si suami perlu menjalankan tugasnya di sana.

Tetapi anak lelaki pasangan ini seakan enggan melepaskan bapanya dan tidak mahu berjauhan. Walaupun begitu, lelaki ini terpaksa juga meninggalkan anak dan isteri kerana tanggungjawabnya sebagai frontliner. Dalam video lain, wanita yang bertugas sebagai jururawat ini mendakwa dia dan suami semakin kurang meluangkan masa bersama anaknya memandangkan komitmen mereka sebagai frontliner. Walaupun begitu, dia berharap anak lelakinya faham dan kuat menghadapi dugaan tersebut.

‘Meruntun hati ibu tengok’

@gobokputihAyah kena masuk tempat keje arahan PKPD.. meruntun hati ibu tgk dia merayu2 kt ayah? ##penjaratapah ##fyp? bunyi asal – @aedyfb83

@gobokputihDugaan mak & ayah sebagai frontliner.. masa dengan ank semakin singkat.. mom tau anak mom ?? ##hakakmisi ##abampenjara ##fyp ##frontliners? Takkan Terganti – Kangen Band

‘Kau buat akak nangis dik’

Sumber: Cik Sue

SKIP THIS AD ×