berita

[VIDEO] ‘Eh Anak Aku!’ – Amin Idris Menangis Di Live TV, Terima Kejutan Panggilan Dari Anak Sendiri!

May 5th, 2021 | by Shira
Kini Trending

Bersempena bulan Ramadan, Radio Televisyen Malaysia (RTM) menerusi saluran TV1 dan TV2 menyajikan pelbagai program menarik buat tatapan para penontonnya antaranya ialah Borak Dulu #Baru Buka.

Tetapi pada episod baru-baru ini, satu momen mengharukan telah berlaku ketika live sedang berlangsung.

‘Daddy apa khabar’

Program khas Borak Dulu #Baru Buka ini dihoskan oleh Amin Idris dan ditemani oleh beberapa personaliti dan artis jemputan lain. Menerusi video yang dikongsikan RTM di TikTok, memaparkan suasana penuh sayu yang berlaku di dalam studio tersebut. Difahamkan, ketika live sedang berlangsung, studio mereka telah menerima satu panggilan daripada seorang remaja perempuan yang bernama Wardah.

Sebagai hos, Amin Idris telah menyapa si pemanggil terlebih dahulu dengan memberi salam dan dengan nada sayu gadis ini kemudian bertanya kepada Amin ‘Daddy apa khabar? Daddy rindu akak tak?’. Pada awalnya, Amin Idris langsung tidak cam bahawa yang sedang membuat panggilan itu adalah anak perempuannya kerana respon si pemanggil agak ‘delay’ dan suara juga kurang jelas.

‘Eh anak aku!’

Lebih membuat pangacara ini keliru apabila mendengar gadis itu memanggilnya dengan gelaran ‘Daddy’. Pada ketika itu, barulah dia sedar itu adalah panggilan daripada anak perempuannya yang kini berada di asrama. Dalam rakaman tersebut turut kelihatan kedua-dua beranak ini tidak dapat menahan sebak dan mengalirkan air mata.

Eh anak aku. Ya Allah, kakak! Ya Allah. Kakak how are you sayang? Kakak macam mana dekat asrama, okay sayang? Daddy rindu kakak, everyday daddy tunggu kakak call, daddy doakan kakak happy dekat asrama. Kakak don’t cry okay, kalau kakak cry, daddy cry.

Sementara itu, di Instagram, Amin Idris memaklumkan rupa-rupanya itu adalah kejutan daripada penerbit rancangan ini.

 Dia kata dari peminat BDBB bernama Wardah. Yer yer jer Bro Amin fokus kat kamera, bila jeling kat moniter… “Ya Allah anak aku Qistina!” Terus terburai air mata rindu.

Sebaknya…

@radiotelevisyenmalaysiaSebak min tengok masa berbuka semalam ? ##fyp? ##fyp ##foryoupage ##explore ##foryou ##fypdongggggggg ##rtmklik ##borakdulubarubuka ##rtm75? original sound – RTM Malaysia Official


Sumber: RTM, Amin Idris

SKIP THIS AD ×