berita

[VIDEO] ‘Jangan Menilai, Takut Jatuh Fitnah’ – Ali Puteh Teruk Dihentam, Ini Respon Sharnaaz Ahmad

February 21st, 2020 | by Arini Saleh
Isu & Kontroversi

Pendedahan balu allahyarham Syed Umar Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Abam Bocey mengenai keadaan hidup selepas suami meninggal dunia menimbulkan rasa kekesalan Ali Puteh. Ali yang merupakan adik kepada Abam menafikan dakwaan yang dibuat dan telah pun menjelaskan perkara sebenar.

Perkara ini telah mendapat perhatian ramai orang termasuklah rakan selebriti iaitu Sharnaaz Ahmad. Menurut Sharnaaz, sebagai orang luar yang tidak tahu menahu seeloknya tidak menyebarkan fitnah yang boleh memburukkan lagi keadaan.

Jangan mudah menghentam

 

View this post on Instagram

 

Jangan menilai takut jatuh fitnah sahabat

A post shared by Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad ™ (@sharnaazahmad) on

Menerusi video berdurasi 5 minit yang dimuatnaik di Instagram, Sharnaaz memberi nasihat kepada orang ramai supaya tidak mudah menghentam sesukati tanpa mendengar penjelasan terlebih dahulu. Dia berpendapat, apa yang dimuatnaik Ali mengenai balu ketika marah diakui salah dan dia percaya Ali telah pun menyesal.

Dia juga percaya apa yang berlaku bersebab dan orang ramai tidak seharusnya menilai dan menabur fitnah tanpa berfikir terlebih dahulu. Malah, Sharnaaz sendiri menerima mesej di Instagram daripada orang ramai yang menghentamnya gara-gara menasihati Ali.

Katanya lagi, manusia sentiasa melakukan kesilapan, mungkin saat ini Ali diuji dengan pelbagai dugaan. Namun, tuduhan dan fitnah dilemparkan orang ramai kepada kedua-dua belah pihak adalah tidak perlu sama sekali.

Sumber : Sharnaaz Ahmad

The following two tabs change content below.